складові

Баклажани 4 штуки
Рослинна олія 60 мл
Кедрові горіхи 3 ст. ложки
Цибуля 1 штука
Часник 2-3 штуки
М'ясний фарш 350 г
Рис 100 г
Сіль за смаком
мелений кмин за смаком
мелений запашний перець за смаком
Молотий чорний перець за смаком
Бульйон м'ясний 500 мл
Помідори у власному соку 450 г
Баклажани розріжте поперек на половинки і за допомогою чайної ложки приберіть м'якоть із середини, щоб вийшло барило.
Маленькі баклажани можна використати цілком, але тоді їх знадобиться більше.
У сковороді на середньому вогні розігрійте олію. За 3 хвилини обсмажте кедрові горіхи, викладіть на тарілку.
У тій же сковороді за 5-7 хвилин обсмажте цибулю із часником. Половину засмаження викладіть у миску до горіхів і змішайте з фаршем, рисом, сіллю, кмином, запашним та чорним перцями.
Додайте до цибулі, що залишилася, з часником бульйон, нарізані кубиками помідори, подрібнену м'якоть баклажанів, сіль, кмин і перці. Накрийте кришкою і тушкуйте 5-10 хвилин|мінути|.
Нафаршуйте кожен баклажан начинкою і викладіть у сковороду з томатним соусом.
важливо!
  • Не заповнюйте овочі дуже щільно, оскільки рис збільшиться в обсязі.
Гасіть на вогні нижче середнього під кришкою 50-60 хвилин. За цей час кілька разів переверніть баклажани.