Ніхто не заперечуватиме, що кожна країна славиться кулінарними шедеврами, які стали справжніми ідентифікаторами цілих націй. Україна – це борщ. При цьому один із прекрасних різновидів борщів – Гетьманський (Ukrainian Hetman borscht – Гетьманський борщ). Він, як правило, неймовірно красивого насиченого кольору з контрастними острівцями, що плавають на поверхні, яскраво-оранжевого жирку.

Гетьманський борщ традиційно готують зі свинячими ребрами, а також додають більшість знайомих нам з дитинства інгредієнтів, як буряк, морква, цибуля, квасоля та картопля. Але одна складова у цьому рецепті досить несподівана та оригінальна – це баклажан.

Отже, для приготування гетьманського борщу від Євгена Клопотенка знадобляться такі продукти:

  • 300 г свинини (ребра);
  • 1 буряк (середнього розміру);
  • 1 цибуля (середнього розміру);
  • 1 морква (велика);
  • 2 шт. картоплі (середнього розміру);
  • 100 г квасолі;
  • 150 г баклажана;
  • 150 г капусти;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1 ст. л. сахара;
  • 2 лаврові листи;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 л води;
  • 2 ст. л. соняшникової олії;
  • чорний перець (горошком) до смаку;
  • сіль та перець за смаком.

Буряк потрібно вимити і запекти в духовці протягом півтори години, потім охолодити, очистити і порізати тонкою соломкою або натерти на тертці. Квасоля (100 г) потрібно замочити у холодній воді на 1 годину, потім воду вилити. Якщо використовується молода квасоля, замочувати її не потрібно.

Візьміть 300 г свинячих ребер, очистіть від сухожиль та плівок, помийте і трохи посоліть. Запечіть м'ясо в духовці з лавровим листом, часником і горошком перцем протягом 20 хвилин при 180 градусах. Смак бульйону із запеченого м'яса виходить більш насиченим і борщ буде набагато смачнішим. Дайте м'ясу охолонути і поріжте в шматки.

Моркву потріть на тертці, цибулю дрібно поріжте, 150 г баклажана поріжте дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з олією, спочатку обсмажте цибулю та моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте баклажан і буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Потім додайте 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. цукру та тушкуйте ще 2 хвилини.

Картоплю почистіть і поріжте кубиками невеликого розміру. У велику каструлю налийте воду, викладіть картоплю та запечене м'ясо і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин|мінути|.

Додайте 150 г тонко нашаткованої капусти, квасолю і варіть протягом 15 хвилин. Потім додайте овочеву піджарку та варіть ще 5-7 хвилин. Посоліть і поперчіть до смаку. Наприкінці приготування додайте 2 зубчики розчавленого часнику.

Читайте також:

Загадкове зникнення лікаря Кадирова: перед цим він обговорював дивну хворобу свого шефа

Цю хитрість знають не всі: навіщо досвідчені дачники восени вішають папір на гілки.