Цвітну капусту люблять і цінують за ніжний, делікатний смак і, безсумнівно, за її корисність, адже цей овоч багатий на вітаміни і мінерали, легко засвоюється і сприяє зміцненню організму. Унікальність її ще й у тому, що завдяки ніжно-нейтральному смаку кольорову капусту можна поєднувати з різними продуктами.

Щоб приготувати цвітну капусту на зиму в томатній заливці, знадобляться такі продукти:

  • цвітна капуста 1¹⁄₂ кг;
  • сіль 2 ст. ложки + для варіння;
  • помідори 2 кг;
  • болгарські перці 6 штук;
  • невеликі голівки часнику 2 штуки;
  • цукор 100 г;
  • олія 200 мл;
  • оцет 9% 100 мл.

Починаємо готувати цвітну капусту в томатній заливці на зиму з того, що головку цвітної капусти потрібно очистити від листя і зрізати з качанчика окремі суцвіття.

Ці суцвіття за бажання можна розрізати на менші шматочки.

Далі суцвіття відварюємо у підсоленій воді 5 хвилин після закипання, після чого відкидаємо на друшляк і трохи потрібно остудити.

Далі готуємо інгредієнти для томатного соусу.

Очистіть часникові зубчики від лушпиння та пропустіть їх через прес.

Солодкий перець вимити, очистити від насіння і розрізати кілька частин.

Тепер про помідори. Їх краще вибирати добре дозрілі, м'ясистих сортів - у таких рідкі насінні коробочки зовсім невеликі. Тому і сам соус буде густішим і насиченішим.
Помідори нам потрібно очистити від шкірки. Достатньо для цього опустити їх спочатку на 1 хвилину в окріп і відразу перекласти в дуже холодну воду. Шкірка після такої контрастної зміни температур знімається на раз-два, дуже легко.

Помідори та перці подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера.
Вилийте томатну масу в каструлю. Додайте часник, сіль, цукор, олію та оцет.
Доведіть масу до кипіння. Варимо разом близько 10 хвилин - більше, напевно, і не варто, тому що цвітна капуста дуже ніжна - може розваритися в кашу. Знаючи її особливість, і помішувати теж варто дуже обережно.
Розкладіть капусту по стерилізованих банках і залийте томатним соусом. Закатайте, переверніть, укутайте, а після остигання заберіть у прохолодне місце.

Читайте також:

Взимку ви відкриватимете по дві банки за раз: рецепт аджики з хріном на зиму

Так робила тітка Сара з Одеси: рецепт консервованої цвітної капусти з томатом на зиму

Взимку ви будете в захваті від своїх страв: рецепт приправи із сушених баклажанів та солодкого перцю

Всі будуть просити у вас цей рецепт: готуємо найсмачнішу ікру із зелених помідорів та буряків на зиму