Ця страва має унікальне поєднання ароматної картоплі, солоного бекону та ніжної цибулі, загорнутих в апетитні свинячі череви.

Докладніше про те, як приготувати картопляну ковбасу по-литовськи читайте в нашому матеріалі.

Для приготування картопляної ковбаси по-литовськи:

Картопля - 1 кг
Сало - 250 г
Бекон - 150 г
Цибуля - 1 шт.
Черева свині - 100-150 см
Часник - 2-3 зубчика
Сік лимона - 1 ч. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування картопляної ковбаси по-литовськи:

Нарізаємо картоплю та цибулю, промиваючи їх у воді, а потім чистимо їх від шкірки для картопляної ковбаси по-литовськи.

Замочуємо свинячі черева у воді та промиваємо їх, при необхідності обрізаючи отвори.

Встановлюємо спеціальну насадку на м'ясорубку та натягуємо черева на неї, зав'язуючи їхній кінець. Проколюємо голкою, щоб видалити повітряні бульбашки при набиванні фаршу для картопляної ковбаси по-литовськи.

Нарізаємо бекон, сало та цибулю на кубики для картопляної ковбаси по-литовськи.

Розігріваємо сковороду та викладаємо на неї нарізане сало, смажимо його до рум'яної крихти. В результаті сало розтопиться, утворюючи жир, тому не потрібно додавати олію. Додаємо нарізану цибулю та обсмажуємо її ще кілька хвилин. Потім додаємо нарізаний бекон і гасимо всі разом близько 3-4 хвилин. Вимикаємо вогонь.

Теремо очищену картоплю або пропускаємо її через м'ясорубку з дрібними отворами. Додаємо в картопляну масу лимонний сік, щоб запобігти його потемнінню. Залишаємо на 10 хвилин, а потім видаляємо рідину, що виділилася.

Змішуємо засмажку з картопляною масою для картопляної ковбаси по-литовськи. Солимо і перчимо на смак. Додаємо пропущені через прес зубчики часнику для картопляної ковбаси по-литовськи.

Набиваємо черева фаршем, не затягуючи занадто щільно, щоб уникнути їхнього лопання в процесі запікання. Врахуйте, що картопляна ковбаса по-литовськи збільшиться у розмірі приблизно вдвічі. Затягуємо кінець черева.

Змащуємо фольгу у формі олією або залишками жиру зі сковороди. Викладаємо в неї приготовлену ковбасу та відправляємо у духовку. Запікаємо при 180 градусах протягом 45-50 хвилин. Через 10 хвилин проколюємо ковбасу голкою в декількох місцях і змащуємо її жиром, що виділяється.

Охолоджуємо запечену картопляну ковбасу по-литовськи та викладаємо її на тарілку.

Порційно нарізані картопляні ковбаски по-литовськи готові. Подаємо їх зі свіжими овочами, сметаною чи майонезом.

Читайте також:

Вам захочеться пити його чашками: рецепт розкішного сирного супу з копченими ковбасками, рисом та картоплею

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Спокуса від тітки Сари: рецепт незвичайної аджики по-єврейськи