Щоб запекти курячі ніжки в пиві із сливою знадобляться такі продукти:

  • курячі стегенця - 2 штуки;
  • сіль за смаком;
  • чорний перець за смаком.

Продукти і спеції для соусу:

  • цибуля червона - 1 штука;
  • часник - 1 штука;
  • сливи - 4 штуки;
  • пиво імбирне 300 мл;
  • імбир корінь - 1 ст. ложка;
  • цукор коричневий 1 ст.л.;
  • мед 1 ст.л.;
  • ялівець ягоди - 1 ч.л.;
  • соус чилі - 2 стол.л.

В ніжок підрізати сухожилля внизу, щоб при стяганні шкіри виходив естетичний зовнішній вигляд. Ніжки посолити і посипати спеціями, покласти на холодну сковороду шкірою вниз, включити середній вогонь, смажити 8–10 хвилин до золотистого кольору, перевернути і смажити ще 5 хвилин. Дістати із сковороди.

Імбир натерти на дрібній терці. Сливи розрізати навпіл, видалити кісточку, зріз посипати цукром і імбиром і залишити, щоб виділився сік. Цибулю дрібно порубати, зубчики часнику очистити і залишити цілими. Ялівець роздавити плоскою стороною ножа.

У жир, який залишився після ніжок, викласти рубаний лук, часточки часнику, соус чилі, посолити овочі і посипати перцем, смажити 2–3 хвилини.

У форму для запікання викласти із сковороди цибулю, курячі ніжки, сливи, ялівець, також можна посипати рубаними гілочками чебреця, влити пиво. Мед розтопити, змішати з соком з-під слив, змастити ніжки.

Запікати в розігрітій до 180°c духовці 70 - 90 хвилин. За цей час пару разів змастити ніжки соком, в якому вони запікаються.

Читайте також:

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом

"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці

Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись