Щоб запекти курячі ніжки в пиві із сливою знадобляться такі продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- курячі стегенця - 2 штуки;
- сіль за смаком;
- чорний перець за смаком.
Продукти і спеції для соусу:
- цибуля червона - 1 штука;
- часник - 1 штука;
- сливи - 4 штуки;
- пиво імбирне 300 мл;
- імбир корінь - 1 ст. ложка;
- цукор коричневий 1 ст.л.;
- мед 1 ст.л.;
- ялівець ягоди - 1 ч.л.;
- соус чилі - 2 стол.л.
В ніжок підрізати сухожилля внизу, щоб при стяганні шкіри виходив естетичний зовнішній вигляд. Ніжки посолити і посипати спеціями, покласти на холодну сковороду шкірою вниз, включити середній вогонь, смажити 8–10 хвилин до золотистого кольору, перевернути і смажити ще 5 хвилин. Дістати із сковороди.
Імбир натерти на дрібній терці. Сливи розрізати навпіл, видалити кісточку, зріз посипати цукром і імбиром і залишити, щоб виділився сік. Цибулю дрібно порубати, зубчики часнику очистити і залишити цілими. Ялівець роздавити плоскою стороною ножа.
У жир, який залишився після ніжок, викласти рубаний лук, часточки часнику, соус чилі, посолити овочі і посипати перцем, смажити 2–3 хвилини.
У форму для запікання викласти із сковороди цибулю, курячі ніжки, сливи, ялівець, також можна посипати рубаними гілочками чебреця, влити пиво. Мед розтопити, змішати з соком з-під слив, змастити ніжки.
Запікати в розігрітій до 180°c духовці 70 - 90 хвилин. За цей час пару разів змастити ніжки соком, в якому вони запікаються.
Читайте також:
Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі
Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом
"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці
Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись