Пшоняна каша в гарбузі підходить для будь-якого випадку, будь то свято чи звичайна сімейна вечеря.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом неймовірно смачної пшоняної каші в гарбузі, читайте в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Пшоно – 1 стакан
  • Молоко – 2-2,5 склянки
  • Сухофрукти (за бажанням)
  • Сіль і цукор – за смаком
  • Ванілін (за бажанням)
  • Вершкове масло (для подачі)

Приготування

  1. Очистіть гарбуз від насіння та частини м'якоті чайною ложкою. Стінки гарбуза залиште товщиною близько 1-1,5 см.
  2. Промийте пшоно під холодною водою до тих пір, поки вода, що стікає, не стане прозорою.
  3. Пересипте промите пшоно в гарбуз.
  4. Промийте сухофрукти й наріжте їх дрібними кубиками. Викладіть сухофрукти зверху пшона. Якщо ви любите, можете додати родзинки та інші сухофрукти (краще вибирати некислі, оскільки вони можуть викликати згортання молока). Якщо ви не любите сухофрукти, їх можна не додавати, пшоняна каша в гарбузі все одно буде смачною.
  5. Додайте за смаком цукор і сіль. За бажанням, додайте трохи ванілі. Якщо вам не подобається ваніль, можете її прибрати або замінити іншим ароматизатором.
  6. Залийте гарбуз молоком. Якщо хочете, можете використовувати замість молока воду або суміш. Краще за все змішати молоко зі вершками.
  7. Закрийте гарбуз "кришкою" і поставте її в форму з бортиками для запікання. Випікайте при температурі близько 200 градусів у попередньо розігрітій духовці приблизно 40 хвилин. Час і температуру можна відрегулювати відповідно до вашої духовки та готовності каші та гарбуза. Якщо вони залишаються сируватими, рекомендується знизити температуру (приблизно до 160 градусів) і продовжувати готувати, час від часу перевіряючи готовність страви.
  8. Подавайте пшоняну кашу в гарбузі з невеликою кількістю свіжого вершкового масла, приблизно по 5 грамів на порцію або за своїм смаком.

Читайте також:

Вам захочеться пити його чашками: рецепт розкішного сирного супу з копченими ковбасками, рисом та картоплею

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Спокуса від тітки Сари: рецепт незвичайної аджики по-єврейськи