складові

Суха квасоля 700 г
Помідори 2 кг
Болгарські перці 500 г
Цибуля 300 г
Цукор 140 г
Сіль 2 ст. ложки
Суміш перців ¹⁄₂ ч. ложки
Лаврове листя 2–3 штуки
Рослинна олія 150 мл
Уксус 9%-й 3 ст. ложки

Квасолю замочіть на 10–12 годин. Потім відваріть майже до готовності, але не розварюйте.

За допомогою блендера або м'ясорубки подрібніть разом помідори, перці та цибулю в каструлю.

Доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні приблизно півгодини. Періодично помішуйте.

Додайте цукор, сіль, суміш перців, лаврушку та олію. Викладіть квасолю, перемішайте.

Після закипання проваріть 15 хвилин|мінути|. За кілька хвилин до кінця приготування введіть оцет.

Розкладіть квасолю в томатному соусі по стерилізованих банках і закатайте. Після остигання перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Консервовану квасолю в соусі з помідорів, перцю та цибулі можна додавати в супи та другі страви або подавати з гарнірами.

Читайте також:

Готуйтесь вимагати добавки: рецепт рагу з баклажанів з квасолею та аджикою

"Насипте мені з гіркою": рецепт рису з фаршем, квасолею, кукурудзою та солодким перцем

А ось тепер спробуйте не попросити добавки: рецепт паштету із молодої квасолі з яйцями

У банку захочеться лізти руками: рецепт салату на зиму з буряку, молодої квасолі та помідорів