Аджика по-єврейськи – це унікальний та самобутній рецепт, який є автентичним кулінарним рецептом єврейських сімей в Одесі.

Докладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи читайте у нашому матеріалі.

Для приготування заготовки за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи нам знадобиться:

  • Помідори - 2,5 кг
  • Перець болгарський червоний - 1 кг.
  • Яблука - 1 кг (добре якщо вони будуть кислі, у мене кисло-солодкі)
  • Морква - 1 кг
  • Соль — 3 ст.л.
  • Цукор — 3 ст.л.
  • Оцет 9% - 1/2 склянки
  • Олія - ​​1 склянка
  • Часник - 200 гр
  • Червоний гострий перець за смаком

Спосіб приготування заготовки за рецептом незвичайної аджики по-єврейськи:

Ми починаємо приготування аджики по-єврейськи з підготовки болгарського перцю - миємо його і очищаємо від плодоніжок, потім знову миємо, щоб позбутися кісточок.

Далі займемося яблуками для аджики по-єврейськи і виріжемо серцевину, а помідори також помиємо. Моркву для аджики по-єврейськи очистимо від шкірки. Гострий перець для аджики по-єврейськи ретельно помиємо та видалимо з нього кісточки.

Тепер перейдемо до обробки всіх інгредієнтів для аджики єврейською. Помідори, болгарський перець, гострий перець, морква, часник та яблука пропустимо через м'ясорубку. Отримана маса для аджики по-єврейськи стане зернистою та ароматною.

Перенесемо отриману масу для аджики по-єврейськи на повільний вогонь і додамо олію, сіль, цукор і оцет. Доведемо до кипіння і варитимемо аджику по-єврейськи близько години.

Поки аджика по-єврейськи вариться, підготуємо банки – помиємо їх та обдаємо оцтом. Якщо у вас є кришки, що закручуються, то також обдайте їх разом з банками. Якщо ні, то доведеться трохи простерилізувати кришки.

Гарячу аджику по-єврейськи перелийте в банки і щільно закатайте їх. Переверніть банки з аджикою по-єврейськи та залиште остигати під ковдрою.

Коли аджика по-єврейськи повністю охолоне, переверніть банки і зберігайте їх у прохолодному та темному місці до зими або доти, доки не захочете скуштувати цей смачний соус – аджику по-єврейськи.

Читайте також:

Взимку ви насолоджуватиметеся щодня: рецепт маринованих огірків з помідорами черрі по-польськи

Тетя Циля поганого не приготує: рецепт єврейської сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами

За добавку доведеться позмагатися: рецепт курячих сердець у сметані з цибулею