Для тих, хто не любить поратися з консервацією, закуска з маринованих баклажанів із хріном та імбиром стане справжньою знахідкою. Ще б пак, цю закуску не треба закочувати в банки (овочі маринуються в каструльці), а готова вона вже через кілька днів після приготування. Мариновані баклажани з хріном, імбиром та зеленню виходять досить апетитними та дуже смачними, така закуска відмінно підійде до м'яса та риби.

Отже, щоб приготувати мариновані баклажани з хріном та імбиром, знадобляться такі продукти:

  • баклажани – 1,3 кг;
  • імбир (корінь) – 60 г;
  • хрін (корінь) - 45 г;
  • свіжа зелень (кріп, петрушка, кінза) - 80-100 г;
  • оцет столовий 9% - 80 мл;
  • часник – 100 г;
  • олія рослинна – 40 мл;
  • цукор коричневий – 1 ст. ложка;
  • сіль – 1 ст. ложки.

Баклажани для приготування цієї закуски потрібно брати невеликого (середнього) розміру, бажано молоденькі. Їх слід ретельно помити, обсушити, та був акуратно відрізати хвостик.

У каструлю наливаємо воду та доводимо до кипіння. Занурюємо в киплячу воду цілі баклажани і варимо 6-7 хвилин. Вода має повністю покривати овочі. Потім овочі виймаємо та остуджуємо.

Зелень промиваємо та подрібнюємо.

Коріння імбиру та хрону та часник очищаємо та натираємо на великій тертці.

В охолоджену воду (600 мл) вливаємо олію, оцет, всипаємо цукор і сіль. Перемішуємо до розчинення солі та цукру.

Далі баклажани нарізаємо невеликими кружальцями (товщина кожного має бути 1-1,5 см).

У миску викладаємо один шар баклажанів, посипаємо тертим корінням з часником, посипаємо зеленню.

Потім знову повторюємо всі шари і зверху укладаємо баклажани, що залишилися.

Вливаємо до овочів маринад.

Накриваємо баклажани тарілкою та встановлюємо на неї вантаж. Відправляємо у такому вигляді в холодильник на 4 дні.

Хороша така закуска до обіду, вечері та на свято.

Зберігати закуску можна 1-1,5 тижня в холодильнику, в посуді, що щільно закривається, наприклад в судочці.

Читайте також:

Тільки відвернулися, а його вже немає: рецепт пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями

Захочеться хапати відразу двома руками: рецепт ніжних млинців із баклажанів із картоплею

Ця насолода готується в мікрохвильовій печі: рецепт баклажанів з курячим фаршем і сиром

І під картоплю, і просто з хлібом: рецепт заготівлі на зиму з баклажанів "12 негренят"