Ні для кого не секрет, що кабачок – смачний дієтичний овоч, високо шанований у кулінарії. Ще б пак, страви з кабачків напрочуд різноманітні та оригінальні. З цього овоча готують ікру, овочеве рагу, оладки та навіть варення. Однак особливою популярністю у господарок користуються рулетики з кабачків та кабачкові рулети з різною начинкою.

Кабачково-гарбузовий рулет із сиром та яйцем завжди виручить господиню, коли несподівано прийшли гості, або коли просто смажені кабачки набридають, а врожай просить новаторських ідей.

Отже, щоб приготувати кабачково-гарбузовий рулет із сиром та яйцем, збираємо такий набір продуктів:

  • Цукіні або звичайні кабачки 300-350 г;
  • гарбуз 150 г;
  • яйця 2 штуки;
  • соль ½ ч. ложки;
  • борошно пшеничне 80-100 г;
  • олія 1 ст. ложка;
  • сир 100 г;
  • зелень ¹⁄₂ пучка;
  • майонез за смаком
Молоді кабачки помити, обсушити та обрізати краї. Далі їх разом із гарбузом натираємо на великій або середній тертці і злегка віджимаємо рідину.
важливо!
  • Вага гарбуза вказана в очищеному вигляді.
  • Молоді кабачки з тонкою шкіркою чистити необов'язково.
Жовтки, сіль та борошно додаємо до натертих кабачків та гарбуза. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
Яєчні білки потрібно окремо збити з невеликою щіпкою солі до стійких піків. Додаємо збиті білки за кілька прийомів у кабачково-гарбузове тісто і акуратно перемішуємо. Тісто має вийти, як на оладки.

Деко застеліть пергаментом і збризкайте маслом. Рівним шаром розподіліть тісто.

Деко ставимо в заздалегідь розігріту до 180 ° С духовку і запікаємо 15-20 хвилин (але тісто не засмажуємо: воно повинно залишатися м'яким і пластичним). Коли корж набуде золотистого відтінку – можна виймати з духовки.

Для начинки сир потрібно натерти на великій тертці, подрібнити зелень ножем і змішати все з майонезом.
Дістаньте корж із духовки. Змастіть сиром із майонезом та зеленню. Допомагаючи собі пергаментом, акуратно скрутіть у рулет.
Остудіть рулет до кімнатної температури і приберіть у холодильник на годину-півтори.
Читайте також: