Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПерець по-одеськи на зиму – закуска, в якій чудово все, як м'які та ніжні шматочки овочів, так і ароматний кисло-солодкий томатний соус. Призначення може бути різним - наприклад, такий перець можна просто поставити на стіл і доповнити їм гарнір, м'ясо, а можна використовувати як інгредієнт для підливи або іншого соусу.
Отже, щоб приготувати маринований болгарський перець по-одеськи, потрібно приготувати такі продукти:
- помідори – 2 кг;
- перець болгарський – 50 шт.;
- цукор – 2 склянки;
- оцет 9% – 2 ст. ложки;
- олія рослинна - 2 склянки;
- сіль – 2 ст. ложки
важливо!
- Помідори повинні бути соковитими та стиглими, без плям та інших ушкоджень на шкірці.
Насамперед потрібно підготувати овочі – їх потрібно ретельно перебрати, а потім вимити. Перець болгарський миємо, сушимо, розрізаємо вздовж на 4 частини та видаляємо насіння.
У каструлю вилити сік, додати сіль, цукор, оцет і олію. Перемішати. Поставити каструлю на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння.
Викласти в каструлю з томатним соком підготовлений перець, періодично перемішувати, варити 10 хвилин.
Банки потрібно перевернути вгору дном і укутати ковдрою до повного остигання.
Перець по-одеськи закручений у банках може тривалий час зберігатися у прохолодному місці, наприклад, у льоху. Після відкриття – у холодильнику.
А ось томатним соком із банок зазвичай запивають їжу.
Читайте також:
Допоможе звичайна кропива: як виростити болгарський перець великим та солодким
Не повторюйте цієї помилки: ось чому перець виростає гірким і не соковитим
Ось так ваш перець стане соковитим, великим і солодким: посадіть ці рослини поруч