Інгредієнти для «Овочева ікра з плавленим сиром»:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Плавлений сир (ТМ Hochland) - 100 г
- Цукіні (або молодий кабачок близько 400 гр) - 1 шт.
- Морква (середня) - 1 шт
- Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Помідор (стиглий, великий) - 1 шт
- Томатная паста — 1 ст. л.
- Перець чилі (пластівці) - за смаком
- Оцет (70%) — 1 ч. л.
- цукор — 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Олія — 4 ст. л.
- Зелень — 1 пуч.
- Кинза (суха) - 1 ст. л.
Овочі моїм, чистим. Моркву та цибулю ріжемо дрібними кубиками.
Для приготування беремо сковороду з високими бортами, казан чи сотейник. Як варіант можна готувати і в мультиварці. Обсмажуємо цибулю на олії до прозорості на середньому вогні, близько 2 хвилин.
Кладемо моркву, обсмажуємо, гасимо на середньому вогні близько 10 хвилин.
Беремо цукіні чи кабачок, якщо модою, то шкірку залишаємо. У зрілого знімаємо шкірку і видаляємо насіння, ріжемо дрібними кубиками.
Кладемо до овочів на сковороду, перемішуємо.
Перець чистим. Ріжемо кубиками перець та помідори, кладемо до овочів на сковороду, перемішуємо, гасимо 10 хвилин на середньому вогні. Я не закривала кришку, щоб не було зайвої рідини.
Додаємо сіль, цукор, перець чилі, оцет, томатну пасту, суху зелень кінзи. Суха зелень дає свій аромат, можете використовувати будь-яку, як варіант, прованські трави.
Все перемішуємо, гасимо на середньому вогні до готовності близько 20 хвилин.
Готову ікру знімаємо з плити, даємо трохи охолонути, додаємо порізаний плавлений сир, у мене вершковий ТМ Hochland.
Додаємо порізаний часник та зелень на ваш смак.
Пробиваємо ікру занурювальним блендером чи кухонним комбайном. Даємо ікрі повністю охолонути, вона стає щільнішою.