Якщо у вас не вистачає часу на приготування якихось складних страв, а закуску потрібно подати якнайшвидше, рецепт сирних паличок з лаваша якраз для вас.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, що нам знадобиться для приготування сирних паличок з лаваша:
Тонкий вірменський лаваш (або інший тонкий лаваш)
200 г твердого сиру (наприклад, чеддер, гауда, пармезан і т.д.)
2 столові ложки розтопленого вершкового масла
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
1 чайна ложка сухих трав (петрушка, базилік, орегано або суміш італійських трав)
Процес приготування сирних паличок з лавашу:
Попередньо розігрійте духовку до 180 °C.
На початковому етапі подрібніть сир. Ви можете використовувати тертку або нарізати сир на тонкі смужки.
Розкрийте лаваш на робочій поверхні. Якщо у вас тонкий лаваш, то можна додати трохи вершкового масла, щоб вони стали хрусткішими.
Покрийте поверхню лаваша тонким шаром сиру, рівномірно розподіляючи його на всій площі.
Приправте сир, посипавши сіллю, чорним перцем та сухими травами на вершині.
Тепер акуратно скрутіть лаваш у формі палички. Якщо лаваш занадто гнучкий, можете трохи змастити краї водою або маслом, щоб вони краще склеїлися.
Повторіть цей процес з лавашем і сиром, що залишився.
Розріжте рулетики на невеликі палички приблизно 2-3 см завширшки.
Викладіть сирні палички на лист, який попередньо покритий папером для випічки або силіконовим килимком.
Поставте лист у розігріту духовку і випікайте палички протягом 10-15 хвилин, або до тих пір, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.
Коли палички готові, дістаньте їх із духовки і дайте трохи охолонути.
Сирні палички з лаваша готові до подачі! Подавайте їх теплими як закуску або доповнення до обіду.
Смачного!
Читайте також:
Які кавуни купуватимемо цього року, звідки їх везуть і скільки вони коштуватимуть
Вся родина буде в захваті: рецепт швидкої піци з крабовими паличками, кукурудзою та яйцями