Лаваш тонкий - 200 г (2 листа)
Кабачки молоді - 490 г
Сир твердий – 100 г
Яйця – 4 шт.
Сметана – 100 г (4 ст. ложки з гіркою)
Часник (невеликий) - 5 г (2 зубчики)
Соль - 1/2 ч. ложки
Зелень свіжа (кріп та петрушка) - 3-5 гілочок
Олія - ​​15 мл (1 ст. ложка)

У кабачків зрізаємо краї та за бажання тонку шкірку.
Натираємо кабачок на великій тертці, викладаємо в миску і трохи присипаємо сіллю (щіпка).

Часник очищаємо та пропускаємо через прес.
Зелень петрушки та кропу подрібнюємо.

Сир натираємо на великій тертці.

Яйця розбиваємо в миску, солимо. Перемішуємо віночком.

Додаємо сметану, часник та зелень. Добре перемішуємо.

Кабачки віджимаємо та викладаємо в миску з яєчною сумішшю. Знову перемішуємо.

Туди ж додаємо сир, залишивши приблизно 1/3 частину для посипання пирога.

Все добре перемішуємо.

Лаваш нарізаємо або рвемо невеликими шматочками та відправляємо в овочеву суміш. Перемішуємо.

Суміш, що вийшла, викладаємо у форму для запікання (розміром 18х25 см), змащену рослинною олією.

Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Через час витягаємо форму з духовки, посипаємо пиріг сиром, що залишився.

Повертаємо пиріг до духовки ще на 10 хвилин, до підрум'янювання сиру. Потім пиріг дістаємо з духовки та остуджуємо у формі.

Читайте також:

Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем

Справжня райська насолода: рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками та плавленим сиром

Куди там тієї шаурми: рецепт конвертиків з лавашу з начинкою з курки, сиру та помідорів

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків