Запечені в духовці фаршировані кабачки – завжди доречна страва. Ще б пак, такі кабачки виходять дуже соковитими, смачними і виглядають симпатично.

Отже, для приготування кабачкових бочонків з крабовою начинкою, потрібно підготувати такий набір продуктів:

  • кабачки - 700 г (2 шт.);
  • крабові палички – 100 г;
  • сир твердий – 60 г;
  • яйце 1 штука;
  • сметана жирністю 15% - 2 ст. ложки;
  • олія соняшникова - 1 ст. ложка;
  • цибуля зелена - 15 г;
  • петрушка свіжа – кілька гілочок (5 г);
  • часник сушений – 1/2 ч. ложки;
  • трави італійські сушені - 1/2 ч. ложки;
  • паприка солодка мелена – 1/2 ч. ложки;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • кунжут (чорний) – 1 ч. ложка.

Кабачки вимийте, витріть паперовим рушником і обріжте краї. Розріжте кабачки на "бочки" висотою близько 5 см.

За допомогою чайної ложки (або ложки-нуазетки для вирізання кульок) витягніть з кожної барильця серединку, щоб вийшли стаканчики з тонкими стінками та дном.

Встановіть кабачкові стаканчики у форму для запікання.

Частину витягнутої кабачкової м'якоті (80 г) перекладіть у блендер. Сюди ж додайте яйце.

Збийте яйце з кабачковою м'якоттю до однорідного стану.

Перелийте кабачково-яєчну суміш, що вийшла, в миску.

Крабові палички очистіть від пакувального матеріалу та наріжте маленькими кубиками.

Зелену цибулю та петрушку промийте, обсушіть і дрібно наріжте.

Духовку увімкніть для розігріву до 190 градусів.

У миску з кабачково-яєчною сумішшю перекладіть крабові палички та зелень, всипте сіль (2 щіпки), сушений часник (1/4 ч. ложки), суміш сушених італійських трав (1/4 ч. ложки), чорний мелений перець (2 щіпки) ) та мелену паприку (1/2 ч. ложки).

Перемішайте. Начинка для кабачків готова.

Заповніть крабовою начинкою кожну кабачкову "барильце".

Для заливки в мисці з'єднайте сметану, олію, сіль (1 щіпку), суміш сушених італійських трав (1/4 ч. ложки), чорний мелений перець (2 щіпки), мелену паприку (1/2 ч. ложки) та сушений часник (1/4 ч. ложки).

Змішайте інгредієнти до однорідності.

Розкладіть сметанну суміш на кабачкові барильця, закриваючи нею начинку.

Накрийте форму фольгою та поставте в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.

Сир натріть на дрібній тертці.
Через 25 хвилин форму дістаньте, зніміть фольгу. Зверху на кожну барило викладіть горбками твердий твердий сир і присипте кунжутом.

Форму з фаршированими кабачками поверніть у духовку і запікайте без фольги при тій же температурі ще 5 хвилин або до розплавлення сиру.

Читайте також:

Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем

Справжня райська насолода: рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками та плавленим сиром

Куди там тій шаурмі: рецепт конвертиків з лавашу з начинкою з курки, сиру та помідорів

Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків