Запечені в духовці фаршировані кабачки – завжди доречна страва. Ще б пак, такі кабачки виходять дуже соковитими, смачними і виглядають симпатично.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для приготування кабачкових бочонків з крабовою начинкою, потрібно підготувати такий набір продуктів:
- кабачки - 700 г (2 шт.);
- крабові палички – 100 г;
- сир твердий – 60 г;
- яйце 1 штука;
- сметана жирністю 15% - 2 ст. ложки;
- олія соняшникова - 1 ст. ложка;
- цибуля зелена - 15 г;
- петрушка свіжа – кілька гілочок (5 г);
- часник сушений – 1/2 ч. ложки;
- трави італійські сушені - 1/2 ч. ложки;
- паприка солодка мелена – 1/2 ч. ложки;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- кунжут (чорний) – 1 ч. ложка.
Кабачки вимийте, витріть паперовим рушником і обріжте краї. Розріжте кабачки на "бочки" висотою близько 5 см.
За допомогою чайної ложки (або ложки-нуазетки для вирізання кульок) витягніть з кожної барильця серединку, щоб вийшли стаканчики з тонкими стінками та дном.
Встановіть кабачкові стаканчики у форму для запікання.
Збийте яйце з кабачковою м'якоттю до однорідного стану.
Перелийте кабачково-яєчну суміш, що вийшла, в миску.
Крабові палички очистіть від пакувального матеріалу та наріжте маленькими кубиками.
Зелену цибулю та петрушку промийте, обсушіть і дрібно наріжте.
У миску з кабачково-яєчною сумішшю перекладіть крабові палички та зелень, всипте сіль (2 щіпки), сушений часник (1/4 ч. ложки), суміш сушених італійських трав (1/4 ч. ложки), чорний мелений перець (2 щіпки) ) та мелену паприку (1/2 ч. ложки).
Перемішайте. Начинка для кабачків готова.
Заповніть крабовою начинкою кожну кабачкову "барильце".
Для заливки в мисці з'єднайте сметану, олію, сіль (1 щіпку), суміш сушених італійських трав (1/4 ч. ложки), чорний мелений перець (2 щіпки), мелену паприку (1/2 ч. ложки) та сушений часник (1/4 ч. ложки).
Змішайте інгредієнти до однорідності.
Розкладіть сметанну суміш на кабачкові барильця, закриваючи нею начинку.
Накрийте форму фольгою та поставте в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин.
Сир натріть на дрібній тертці.
Через 25 хвилин форму дістаньте, зніміть фольгу. Зверху на кожну барило викладіть горбками твердий твердий сир і присипте кунжутом.
Форму з фаршированими кабачками поверніть у духовку і запікайте без фольги при тій же температурі ще 5 хвилин або до розплавлення сиру.
Читайте також:
Смачніше ніж будь-який пиріг: рецепт заливного лаваша з м'ясним фаршем
Справжня райська насолода: рецепт рулету з лаваша з крабовими паличками та плавленим сиром
Куди там тій шаурмі: рецепт конвертиків з лавашу з начинкою з курки, сиру та помідорів
Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт запіканки з лаваша, курячого фаршу та кабачків