Щоб приготувати скумбрію з часником у морозилці, знадобляться такі продукти:

  • 2 середні скумбрії (~по 400 г кожна)
  • 8 зубчиків часнику
  • 2 год. л. рік
  • 1/2 ч. л. меленого коріандру
  • 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю
  • 1/2 ч. л. сушеного кропу
  • 2 середніх лаврових листи

важливо!

  • Таку скумбрію з часником можна готувати практично з будь-якими спеціями. Наприклад, зробити досить пікантним варіант за допомогою гострого перцю або ядреного хрону.

Отже, скумбрію потрібно заздалегідь розморозити, якщо є заморожена. Далі моєму скумбрію, прибираємо нутрощі, очищаємо від чорної плівки всередині, відрізаємо хвіст, голову і плавці. Промиваємо. Потім потрібно розділити на два філе на шкірі, по можливості видалити всі доступні кісточки.

Лавровий лист подрібнюємо ножем або у ступці максимально дрібно, практично в пил, змішуємо із сіллю, чорним перцем, кропом та коріандром. Цією пряною солоною сумішшю потрібно натерти внутрішню частину рибного філе.

Зубчики часнику очистіть і подрібніть через прес або дуже дрібно нарубайте ножем, а потім рівномірно розподіліть по всій внутрішній поверхні скумбрії.

Покладіть половини філе один на одного, з'єднавши внутрішні поверхні. У вас вийдуть дві тушки, кожну з яких щільно замотайте кілька шарів харчової плівки, як рулет. Залишіть при кімнатній температурі на 1 годину, потім на 2 години приберіть у холодильник. Після цього помістіть рибу в морозилку щонайменше на 3 год.

Перед подачею наріжте скумбрію на тонкі круглі скибочки. Хтось воліє почекати 15-20 хв до повного розморожування, а хтось любить їсти відразу з морозилки, як струганину.

Читайте також:

Починаються серйозні перевірки риби та м'яса у магазинах: все через підрив Каховської ГЕС

Ідеально під картоплю: рецепт котлет з рису, консервованої риби та зелені

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС