Утопенці – мариновані шпикачки, традиційна закуска до пива чеської кухні. Назва цієї закуски походить від способу приготування, оскільки сардельки начебто "топлять" у маринаді.

Часник очистити, нарізати пластинками, гострий перець та мариновані огірки – тонкими кружальцями.

Сардельки очистити від оболонки, надрізати з одного боку. Також їх можна змастити всередині негострою гірчицею або хроном. Вкласти в кожен надріз кружечок огірка, гострого перцю та часнику. Нарізати цибулю кільцями, викласти на дно банки.

Приготувати маринад.

Маринад

  • Вода — 0,5 л
  • Цукор (за смаком) – 2 ч. л.
  • Перець чорний (горошок) – 0,25 ч. л.
  • Перець запашний - 3 шт
  • Гвоздика - 3 шт
  • Оцет (7%, за смаком) – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова - 1 ст. л.
  • Сіль за смаком

Закип'ятити воду, додати винний оцет, перець горошком і запашний, гвоздику, лавр, сіль та цукор. Коли маринад закипить, влити 2 ст. рослинної олії, повністю розчинити сіль і цукор, вимкнути плиту, трохи остудити.

Викласти шпикачки в банку, перекладаючи їх шарами цибулі, викласти огірки, що залишилися, гострий перець і часник.

Залити теплим маринадом, закрити кришкою. Залишити до охолодження. Остиглу банку поставити в холодильник маринуватися. Оптимальний час маринування – 7-10 днів.

Через 7-10 днів ароматні утопенці по-чеськи готові.

Читайте також:

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі

Сезон шашликів відкрито: у лісах та парках почали вручати повістки любителям відпочинку на природі

Круче шашлику: рецепт ідеально соковитого м'яса в банці, яке готується в духовці