Як приготувати розсипчастий плов, щоб не морочитися з різними хитрощами і не витрачати багато часу - це питання, відповідь на яке ви знайдете в нашому матеріалі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗазначимо, що ми особисто перевірили: рецепт плову, приготовленого в банці, набагато менше займає часу, а сам плов виходить просто відмінним.
Отже, що нам знадобиться для приготування плову в банці:
500 г рису (найкраще використовувати довгозернистий рис)
500 г курячого м'яса (можна використовувати також яловичину, баранину чи свинину)
2 середні цибулини, нарізані
2 моркви, нарізані тонкою соломкою
3 столові ложки рослинної олії
3 столові ложки олії для смаження м'яса
1 чайна ложка куркуми
1 чайна ложка кардамону
1 чайна ложка зіри
Сіль за смаком
Перець за смаком
Гарнір (наприклад, петрушка або кінза)
Як приготувати плов у банку:
Розігрійте олію в каструлі і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву і продовжуйте готувати, доки морква не стане м'якою.
В іншій сковороді розігрійте олію для смаження м'яса. Обсмажте м'ясо до золотистого кольору з усіх боків. Посоліть і поперчіть до смаку.
У банку для консервації складіть шарами м'ясо, цибулю з морквою та рис. При цьому м'ясо має йти нижнім шаром, потім цибуля з морквою, а зверху рис.
Розведіть куркуму у гарячій воді та додайте до банці. Додайте також кардамон та зіру.
Закрийте кришкою банку і встановіть її на середній вогонь. Готуйте плов у закритій банці близько 40-50 хвилин або до тих пір, поки рис не буде готовий і рідина не вбереться.
Перед подачею акуратно відкрийте банку та перемішайте вміст, щоб усі інгредієнти рівномірно змішалися.
Подайте плов гарячим, прикрасивши зеленню.
Читайте також:
Тетя Сара, не дражніть: рецепт справжньої кабачкової ікри за єврейським рецептом
Шість поширених помилок, через які ви залишитеся без урожаю помідорів
Даремно ви їх викидали: 6 способів використання чайних пакетиків на городі