Як приготувати розсипчастий плов, щоб не морочитися з різними хитрощами і не витрачати багато часу - це питання, відповідь на яке ви знайдете в нашому матеріалі.

Зазначимо, що ми особисто перевірили: рецепт плову, приготовленого в банці, набагато менше займає часу, а сам плов виходить просто відмінним.

Отже, що нам знадобиться для приготування плову в банці:

500 г рису (найкраще використовувати довгозернистий рис)

500 г курячого м'яса (можна використовувати також яловичину, баранину чи свинину)

2 середні цибулини, нарізані

2 моркви, нарізані тонкою соломкою

3 столові ложки рослинної олії

3 столові ложки олії для смаження м'яса

1 чайна ложка куркуми

1 чайна ложка кардамону

1 чайна ложка зіри

Сіль за смаком

Перець за смаком

Гарнір (наприклад, петрушка або кінза)

Як приготувати плов у банку:

Розігрійте олію в каструлі і обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву і продовжуйте готувати, доки морква не стане м'якою.

В іншій сковороді розігрійте олію для смаження м'яса. Обсмажте м'ясо до золотистого кольору з усіх боків. Посоліть і поперчіть до смаку.

У банку для консервації складіть шарами м'ясо, цибулю з морквою та рис. При цьому м'ясо має йти нижнім шаром, потім цибуля з морквою, а зверху рис.

Розведіть куркуму у гарячій воді та додайте до банці. Додайте також кардамон та зіру.

Закрийте кришкою банку і встановіть її на середній вогонь. Готуйте плов у закритій банці близько 40-50 хвилин або до тих пір, поки рис не буде готовий і рідина не вбереться.

Перед подачею акуратно відкрийте банку та перемішайте вміст, щоб усі інгредієнти рівномірно змішалися.

Подайте плов гарячим, прикрасивши зеленню.

Читайте також:

Тетя Сара, не дражніть: рецепт справжньої кабачкової ікри за єврейським рецептом

Шість поширених помилок, через які ви залишитеся без урожаю помідорів

Даремно ви їх викидали: 6 способів використання чайних пакетиків на городі