Продукти (на 4 порції):

  • лаваш тонкий – 110 г (1 лист);
  • макарони (спіральки) – 100 г;
  • ковбаса копчена - 130 г;
  • сир твердий – 100 г;
  • майонез – 90 г;
  • кетчуп – 80 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

У сотейнику або невеликій каструлі доводимо до кипіння воду, солимо і висипаємо макарони. Варимо після повторного закипання 7 хвилин (або згідно з часом, вказаним на упаковці).
Відкидаємо готові макарони на друшляк.

Включаємо духовку для розігріву до 190 градусів.

Ковбасу потрібно нарізати дрібною соломкою, а сир натерти на дрібній тертці (частину сиру потрібно відкласти для посипання рулету).

Відокремлюємо жовток від білка: жовток розбовтуємо, а білок змішуємо з майонезом.

Починаємо процес збирання.

На столі розкладаємо лаваш (розмір мого – 38х40 см). Зверху по ньому розмазуємо кетчуп. Обов'язково треба добре промазати краї, не доходячи трохи до одного, який буде зверху.

Далі рівномірно викладаємо відварені макарони, а потім шар ковбаси. Перчим.

Змащуємо майонезом і посипаємо переважно сиру.

Згортаємо лаваш із начинкою в рулет. Змащуємо зверху жовтком і посипаємо сиром, що залишився.

Поміщаємо рулет на лист, застелений пергаментним папером і відправляємо в попередньо розігріту духовку хвилин на 20 при 190 градусах.