Продукти (на 4 порції):
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- лаваш тонкий – 110 г (1 лист);
- макарони (спіральки) – 100 г;
- ковбаса копчена - 130 г;
- сир твердий – 100 г;
- майонез – 90 г;
- кетчуп – 80 г;
- яйце – 1 шт;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
У сотейнику або невеликій каструлі доводимо до кипіння воду, солимо і висипаємо макарони. Варимо після повторного закипання 7 хвилин (або згідно з часом, вказаним на упаковці).
Відкидаємо готові макарони на друшляк.
Включаємо духовку для розігріву до 190 градусів.
Ковбасу потрібно нарізати дрібною соломкою, а сир натерти на дрібній тертці (частину сиру потрібно відкласти для посипання рулету).
Відокремлюємо жовток від білка: жовток розбовтуємо, а білок змішуємо з майонезом.
Починаємо процес збирання.
На столі розкладаємо лаваш (розмір мого – 38х40 см). Зверху по ньому розмазуємо кетчуп. Обов'язково треба добре промазати краї, не доходячи трохи до одного, який буде зверху.
Далі рівномірно викладаємо відварені макарони, а потім шар ковбаси. Перчим.
Змащуємо майонезом і посипаємо переважно сиру.
Згортаємо лаваш із начинкою в рулет. Змащуємо зверху жовтком і посипаємо сиром, що залишився.
Поміщаємо рулет на лист, застелений пергаментним папером і відправляємо в попередньо розігріту духовку хвилин на 20 при 190 градусах.
Для подачі нарізати рулет середніми шматочками.
Читайте також:
Не робіть цього в жодному разі: чому не можна крихти зі столу змітати рукою
Шикарно навіть без м'яса: рецепт ніжних голубців із гречкою та грибами
Справжня насолода: рецепт швидкого пирога з консервованою рибою, сиром та яйцями