Пасхальна грудка з яєць та молока - традиційна страва Західної України, яка вважається автентичною пасхальною стравою. Цей делікатес – традиційна страва на Великдень у багатьох країнах, таких як Чехія та Словаччина. Готують його наперед, за добу до подачі.

Докладніше про те, як приготувати великодні грудки з яєць і молока, читайте в нашому матеріалі.

Для приготування великодні грудки з яєць нам знадобиться:

Спосіб приготування великодні грудки з яєць:

Для приготування великої грудки потрібно взяти 0.5 літра молока та 5 яєць. Однак, якщо яйця великі, можна використати і меншу кількість, наприклад, 4 штуки. Потрібно з'єднати молоко та яйця в ковші або каструлі, і злегка збити до однорідності.

Далі, додайте сіль і перець на смак і дрібно наріжте зелень, яку додайте в молочну суміш. Поставте ківш на середній вогонь і доведіть суміш до кипіння, помішуючи, доки почнуть утворюватися грудочки і відокремиться сироватка.

Потім, вилийте суміш на марлю, застелену на ситі, і дайте сироватці стекти, потім підверніть краї марлі, на суміш поставте блюдце і вантаж і залиште на кілька годин або на ніч.

Пасхальна грудка готова і потрібно її подавати охолодженою. За традицією ця страва подається на стіл і використовується в основному на Великдень. Спробуйте приготувати таку грудку і насолоджуйтеся її ніжним смаком. Смачного!

Читайте також: