Коли за вікном сіріє небо, а прохолодний вітер нагадує про холод, саме час зігрітися запашною випічкою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ що може бути затишніше, ніж домашній яблучний пиріг з тонким хрускотом листкового тіста та ніжною, карамельною начинкою з корицею? Цей рецепт - ідеальне поєднання простоти та чудового смаку. Приготуємо справжній десерт для ностальгії!
Що нам знадобиться?
- Листкове тісто - 500 г
- Яблука - 5 шт. (найкраще кисло-солодкі сорти)
- Кориця – 1 ч. л. (Для теплого, пряного аромату)
- Цукор - 2-3 ст. л. (за смаком)
- Цедра та сік половини апельсина (для свіжості та легкої цитрусової нотки)
- Вершкове масло - невеликий шматочок (для насиченості)
- Жовток + ложка молока (для золотистої скоринки)
Як приготувати?
-
Підготовка начинки. Очищаємо яблука від шкірки та нарізаємо середніми кубиками – так вони збережуть текстуру у готовому пирозі. Додаємо до них корицю, цукор, ароматну цедру та сік апельсина.
Яблучний пиріг, кадр з відео -
Карамелізаціі. Відправляємо яблука на сковороду зі шматочком вершкового масла і гасимо на середньому вогні близько 5 хвилин, поки сік не почне випаровуватися. Потім збільшуємо вогонь і готуємо ще 5 хвилин, щоб яблука стали м'якими та злегка карамелізувалися.
-
Формуємо пиріг. Розкочуємо листкове тісто, викладаємо начинку, накриваємо другим шаром тіста або заплітаємо красиві візерунки зі смужок. Змащуємо поверхню жовтком, змішаним із молоком.
-
Випікаємо. Відправляємо пиріг у розігріту до 175-180 ° C духовку на 35-40 хвилин, поки він не стане рум'яним і хрустким.
Подавайте цей пиріг теплим, із кулькою ванільного морозива чи чашкою гарячого чаю. Його насичений смак і затишний аромат нагадають вам про найтепліші вечори, коли хочеться закутатися в плед і насолоджуватися кожною миттю. Приємного апетиту!
Читайте також:
Омлет "4 сири": ідеальний, але такий простий сніданок для гурманів, рецепт.
Желейний десерт "Ласунка" з дитинства: рецепт сметанно-шоколадної насолоди.
Хрумка картопля в духовці з пікантним соусом: рецепт страви, яка зведе з розуму.