Осінь продовжує наступати, а це означає, що потрібно поповнювати "шакутолку" рецептів цікавими салатами.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак-так, вам необов'язково мати цю різноманітність свіжих овочів, як улітку, адже можна впоратися і з "Зимовими" продуктами. Пропонуємо вам рецепт дуже святкового салату "Пізня осінь". До речі, він дуже ситний і вам не буде потрібно гарнір, якщо вирішите приготувати його на вечерю.
Інгредієнти:
- баклажани - 2 шт.;
- гриби - 400 г;
- курячі серця - 400 г;
- огірки солоні - 3 шт.;
- сир - 100 г;
- сіль - 1,5 ч.л.;
- горіхи волоські - 50 г;
- кріп - пара гілочок;
- майонез;
- цибуля – 1 шт.;
- цукор — 1 чайна ложка;
- оцет - 4 ст.л.;
- вода холодна - 150 мл.
Приготування:
1.Отварюємо у підсоленій воді курячі серця, остуджуємо і нарізаємо на кілька шматочків кожне. Нарізаємо кубиками баклажан і обсмажуємо в сковороді на олії, солимо і перчимо.
2.Нарізаємо пластинками гриби і теж обсмажуємо в сковороді на олії до випаровування рідини. Ріжемо маленьким кубиком солоні огірки, нарізаємо цибулю півкільцями.
3. Цибулю змішуємо з ложкою солі та цукру, оцтом та холодною водою, залишаємо на 10 хвилин маринуватися. Першим шаром у салатник викладаємо обсмажені баклажани, змащуємо майонезом.
4.На шар баклажанів кладемо курячі серця, покриваємо сіточкою з майонезу. Віджимаємо цибулю від маринаду і викладаємо на шар із сердець, змащуємо майонезом. На цибульний шар кладемо обсмажені гриби, але в них солоні огірки.
5.Огірковий шар покриваємо майонезом, посипаємо заздалегідь натертим сиром. Сирний шар змащуємо майонезом. Подрібнюємо волоські горіхи і висипаємо їх на сирний шар. Шинкуємо кріп і посипаємо їм горіховий шар.
Виходить смачний і ситний салат із баклажанів, курячих сердець та грибів.
Читайте також:
Десяти банок виявиться мало: рецепт ідеальної квашеної капусти, що хрумтить, на кожен день.
Закуску зметуть зі столу першим: як приготувати мариновані гриби, рецепт.