Наразі офіційно стартував сезон гарбуза. Найчастіше з неї готують супи, салати та, звичайно ж, пироги.

А якщо пирога дуже хочеться, але духовки немає або дуже не хочеться нею користувати. Коненчо, готувати на сковороді і ми дамо вам простий рецепт для цього.

Гарбузовий пиріг, кадр з відео
Гарбузовий пиріг, кадр з відео

Інгредієнти для начинки:

  • Гарбуз - 600 г;
  • Цукор — 4 ст.л.;
  • Вершкове масло - 30 г;
  • Кориця - ½ ч.л.

Інгредієнти для тесту:

  • Борошно - 300 г;
  • Кефір – 350 г;
  • Рослинна олія - ​​80 г;
  • Цукор — 100 г;
  • яйця – 2 штуки;
  • Сода – 1 чайна ложка;
  • Сіль - щіпка;
  • Гарбузове насіння - 1 ст.л.

Приготування гарбузового пирога:

1. Натираємо очищений гарбуз на великій тертці. У сковороді розтоплюємо цукор до стану карамелі, викладаємо вершкове масло і змішуємо. Викладаємо до карамелі гарбуз, перемішуємо та обсмажуємо 5-6 хвилин. Висипаємо до начинки корицю, перемішуємо і залишаємо остигати.

2.Для тіста змішуємо яйця з цукром, підсолюємо суміш. Вливаємо в неї олію, додаємо кефір, соду і знову перемішуємо. Поступово частинами вводимо в суміш борошно, замішуємо тісто для пирога. Повинно в результаті вийти густе тісто без грудок.

3.Викладаємо на дно сковороди коло пергаменту, виливаємо на нього частину тіста. На мінімальному вогні починаємо випікати пиріг. На верхівку тіста кладемо начинку, заливаємо її рештками тіста.

Гарбузовий пиріг, кадр з відео
Гарбузовий пиріг, кадр з відео

Верхівку також можна посипати гарбузовим насінням.

Накриваємо кришкою пиріг і готуємо 30 хвилин, поки краї не підрум'яняться. Далі перевертаємо пиріг за допомогою листа пергаменту та плоскої тарілки. Під кришкою готуємо пиріг ще 10 хвилин.

Читайте також:

Котлети стануть соковитими, як стейк у ресторані: секрет пов'язаний із однією хитрістю.

Бурякова аджика стане улюбленою закускою, пікантний та ароматний рецепт.