Кожна господиня знає, що домашні соуси завжди смачніші і корисніші за магазинні.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦей простий рецепт соусу з помідорів та часнику добре підходить для тих, хто прагне отримати універсальний соус – для гарнірів, піци, заправки перших страв тощо. За часом – 15 хвилин підготовки та 45 хвилин приготування.
Отже, щоб приготувати томатний соус із часником на зиму, знадобиться такий набір продуктів:
- томати (дуже стиглі) – 1 кг;
- цибуля ріпчаста - 1 кг;
- часник, зубчики – 5 штук;
- паприка мелена – 10 г;
- сіль – 30 г;
- перець чорний мелений – 10 г;
- цукор – 30 г;
- олія соняшникова – 40 мл.
Для початку помідори добре вимиємо, ошпаримо окропом. Далі їм трохи охолонути, зніміть з помідорів шкірку і пропустіть через м'ясорубку.
Частки часнику очистити від сухої оболонки. За допомогою занурювального блендера, пюруємо часник. Можна також пропустити часник через прес.
Цибулю почистіть і дрібно наріжте.
У глибокій сковороді розігрійте масло|мастило| і обсмажте цибулю з часником, помішуючи, до золотистого кольору.
Додайте в сковороду помідорну масу, посоліть і тушкуйте, помішуючи, 30 хвилин. Потім дайте трохи охолонути і пюрируйте масу блендером.
Покладіть мелений перець, паприку та перемішайте.
Прокип'ятіть соус 10 хвилин і розлийте гарячим по стерилізованим банкам.
Банки закупорюємо герметично кришками, перевертаємо верх дном і залишаємо під покривалом до повного остигання.
Зберігається томатний соус із часником у прохолодному темному місці.
Взимку він стане незамінною приправою до м'яса, риби, ковбасних виробів і навіть макаронів. А ще томатним соусом із часником заправляють борщ і борщі.
Читайте також:
Таку смакоту захочеться їсти двома ложками: рецепт баклажанів у томатному соусі по-грузинськи
Схочеться пити прямо з банки: рецепт вишуканого сливового соусу Ткемалі на зиму
Просто ідеально під будь-яке м'ясо: рецепт "Соуса бідного парижанина", який варто спробувати