Ткемалі - це більше, ніж просто соус, це ароматна насолода для тих, хто любить яскраві, гострі смаки. Відомий своїм характерним кисло-солодким профілем з ноткою гостроти, він чудово поєднується з м'ясом, птахом та рибою.

У той час як традиційний ткемалі готується зі слив, часнику, гострого перцю та суміші спецій, ось унікальний рецепт, який підніме ваші кулінарні враження на новий рівень.

Інгредієнти:

Сливи: 2 кг.

Часник: 6-7 зубчиків.

Каррі-порошок: 16 г.

Сіль: 2 столові ложки (без гірки).

Цукор: 9-12 столових ложок (регулюйте залежно від солодощів злив).

Червоний гострий перець: 2 середні.

Етапи приготування:

Соус Ткемалі
Соус Ткемалі

Ретельно вимийте сливи, видаліть кісточки, очистіть часник та обріжте стебла перців.

Використовуйте м'ясорубку або кухонний комбайн, щоб подрібнити сливи, часник та перець до однорідної маси.

Перекладіть пюре в каструлю з товстим дном і готуйте на повільному вогні протягом 40 хвилин періодично помішуючи.

Через 40 хвилин додайте сіль, цукор та каррі. Ретельно перемішайте, щоби все змішалося.

Потім продовжуйте готувати соус ще 20 хвилин. Це дозволить смакам змішатися, а соусу загуснути.

Якщо ви хочете зберігати ткемалі, розлийте його по стерилізованих банках, закрийте кришками і переверніть банки догори дном. Оберніть їх у ковдру, щоб повністю охололо.

Читайте також:

Таку смакоту проковтніте цілком: рецепт запечених яблук з горіхами, медом і корицею

Легендарна кабачкова ікра "смак дитинства": рецепт наших бабусь

Встигніть запастися на зиму: рецепт овочевого салату в банках зі смаком та ароматом літа