У мережі розмістили рецепт кабачкової ікри, улюбленої закуски, виготовленої з простих натуральних інгредієнтів за традиційним методом.

Інгредієнти:

Кабачки – 1,2 кг.

Морква - 300 г.

Цибуля ріпчаста - 300 г.

Томатна паста - 80 г.

Столовий оцет (9%) - 1 ст. л.

мелений чорний перець - 1/4 ч. л.

Сіль - 1 ч. л.

Цукор - 1 ст. л.

Рослинна олія - ​​70 мл.

Інструкції з приготування:

Ретельно вимийте кабачки та моркву, очистіть їх разом із цибулею. Моркву натріть на великій тертці, наріжте цибулю дрібними кубиками, а кабачки також наріжте кубиками по 1-1,5 см.

Кабачкова ікра, фото: youtube.com
Кабачкова ікра, фото: youtube.com

Розігрійте 70 мл олії в товстодонній сковороді. Спочатку додайте цибулю та обсмажте до золотистого кольору. Потім додайте моркву, обсмажуйте її протягом двох-трьох хвилин, як додати томатну пасту. Продовжуйте обсмажувати ще три хвилини.

Потім перекладіть смажену цибулю, моркву та томатну пасту в каструлю з товстим дном. Додайте кабачки, потім сіль, перець та цукор. Накрийте кришкою каструлю і готуйте овочі на повільному вогні, поки кабачки не розм'якшуться.

Як тільки вони стануть м'якими, подрібніть блендером суміш до однорідної консистенції. Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть суміш до слабкого кипіння і додайте оцет. Добре перемішайте, потім зніміть із плити.

Після цього розлийте гарячу кабачкову ікру по стерилізованих банках. Щільно закрийте їх, переверніть банки й укутайте їх теплою ковдрою. Дайте їм повністю охолонути перед тим, як прибрати на зберігання.

Так, цей рецепт дає насичену, ароматну кабачкову ікру, яку можна вживати як намазку або гарнір.

Читайте також:

Баклажани "білі гриби" на зиму: пікантний рецепт, який ви точно збережете

Встигніть запастися на зиму: рецепт овочевого салату в банках зі смаком та ароматом літа

Тільки не з'їжте все самі: рецепт божественної грибної ікри на зиму з неймовірним ароматом