Кабачково-баклажанна ікра по-східному – це збалансований смак овочів та легкий рецепт.

Для приготування кабачково-баклажанної ікри по-східному знадобиться такий набір продуктів:

  • баклажани – 2 шт.;
  • кабачки молоді – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • помідори – 2 шт.;
  • перець солодкий – 2 шт.;
  • олія рослинна - 60 г;
  • зелень свіжа;
  • червоний перець;
  • сіль за смаком.

Кабачки та баклажани миємо та очищаємо від шкіри, ріжемо дрібними кубиками. Цибулю, помідори та перець ріжемо такими ж кубиками.

важливо!

  • Усі овочі мають бути однакового розміру.

Беремо велику та глибоку сковороду, в ідеалі-казан. Наливаємо шар олії близько 1см.

У олії спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

важливо!

  • Чим товстіша сковорідка, тим сильніше потрібно підтримувати вогонь, все повинно смажитися, але не пригоряти. Помішуємо постійно.

Як тільки цибуля добре підсмажиться, додаємо болгарський перець.

За перцем ідуть баклажани. Смажити, помішуючи, до м'якості. Кожен шар трохи підсолювати.

Після баклажану додаються кабачки, вони готуються недовго. Увесь час ікру потрібно помішувати.

І в останню чергу додаються помідори.

важливо!

  • Кожен шар повинен саме підсмажитись, тоді ікра вийде смачною.
  • Спочатку здається, що олії забагато, потім баклажани все заберуть на себе.

Наприкінці додаємо часник і зелень, перчимо і перевіряємо на сіль. Помішуючи, смажимо ще 3-4 хвилини, і баклажанно-кабачкова ікра по-східному готова.

Готову ікру знімаємо з вогню та розкладаємо у гарячому вигляді по стерилізованих банкам. Закручуємо кришками і перевертаємо під ковдру або розкладаємо по тарілочках або подавати як закуску із хлібом.

Читайте також:

Її захочеться їсти ложками прямо з банки: рецепт найсмачнішої ікри з помідорів з морквою

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою

На одному шматочку ви точно не зупинитесь: рецепт рулету з лаваша з ковбасою та корейською морквою