Кожен українець знає, що яблука багаті на магній, залізо, натрій, фолієву кислоту, кальцій, калій, вітаміни PP, E та групи В. А пектини, якими багаті яблука, здатні очищати організм від шлаків, діючи як адсорбенти. При цьому вміст калію у яблучному соку підтримує нормальну роботу серця. А ще яблучний сік нормалізує ослаблену функцію печінки та вміст холестерину. Не дивно, що багато хто закриває яблучний сік натупальний, а не віддає перевагу покупному.

  • яблука 1 кг
  • цукор 70 грам
  • мед 100 грам
  • вода 1 л

Беремо соковиті, солодкі яблука. Миємо їх і нарізаємо на шматочки, шкірку не очищаємо. Викладаємо в каструлю та заливаємо водою. Як закипить, висипаємо цукор і додаємо мед. Кип'ятимо на повільному вогні 5 хвилин|мінути|.

Накриваємо кришкою та залишаємо настоюватися на 2 години.

Проціджуємо через сито та знову доводимо до кипіння.

Розливаємо сік з медом по стерилізованих банках і закочуємо.

Читайте також:

Ви точно не пошкодуєте, закривши кілька баночок: рецепт домашнього кетчупу з яблуками та помідорами на зиму

Як правильно заморозити яблука на зиму: за смаком вони будуть як тільки зірвані з гілки

Ви будете хвалитися цією смакотою: рецепт яблучної аджики на зиму, яка ідеально підходить під м'ясо