- болгарський перець – 500 грам;
- баклажани – 400 грам;
- рослинна олія - 80 мл.;
- кріп - 60 грам;
- кінза, коріандр - по 60 грам;
- часник – 80 грам;
- перець горошком (запашний) - 3 штуки;
- лавровий лист – 2 штуки;
- вода - 125 мл.;
- сіль – 2.5 грама;
- цукор - 50 грам;
- оцет – 25 мл.
Вимийте перець, відріжте верхівки, видаліть насіннєві коробочки;
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Викладіть підготовлений перець у гарячу воду і варіть протягом 5 хвилин, потім витягніть на блюдо і відставте вбік;
- баклажани помийте, тонко очистіть шкірку, поріжте вздовж пластинки товщиною приблизно 5 мм;
- обсмажте пластинки баклажанів на олії з обох боків;
- кріп та коріандр помийте, дрібно подрібніть, часник очистіть, пропустіть через прес, змішайте із зеленню;
- масою, що вийшла, змастіть скибочки обсмажених баклажанів і згорніть їх рулет;
- Наповніть рулетами болгарський перець;
- у каструлю налийте воду, насипте цукор та сіль, додайте оцет, відправте на вогонь, доведіть до кипіння, поваріть 1-2 хвилини;
- на дно банки покладіть запашний перець та лавровий лист, потім розмістіть фарширований перець (скільки поміститься), залийте гарячим маринадом і відправте в розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин;
- закатайте банки і дайте охолонути під шубою, тільки після цього перенесіть на місце зберігання.
Читайте також:
Смакота, в яку закохуються відразу: рецепт рулетиків з лаваша з баклажанами, сиром та яйцями