Квашена капуста з калиною - це чудова закуска, яка стане центральною стравою за святковим столом. Беріть на замітку рецепт!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКвашена капуста з калиною готується за класичним рецептом з додаванням солі та моркви. Калина надасть капусті незабутнього аромату, а спеції прискорять процес закваски.
- Капуста білокачанна - 1,3 кг.
- Калина - 50 г
- Морква – 100 г (1 шт.)
- Мед – 3/4 ст. ложки
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Перець чорний горошком – 5-6 шт.
- Сіль – 3/4 ст. ложки або до смаку
важливо!
- Капусту вибирайте щільну і плескату, саме з такого качана закуска в результаті буде соковитою і смачною.
- Мед потрібен для прискорення процесу бродіння, але якщо ви його не вживаєте, можна замінити 1 ч. ложкою цукру.
Моркву очистіть та натріть на дрібній тертці.
Змішайте у великій мисці або на чистому столі капусту разом із морквою.
Додайте в суміш овочів сіль та мед, акуратно перемішайте руками.
важливо!
Цей рецепт не передбачає перетирання капусти із сіллю, сік овоч пускатиме вже в каструлі. Кількість солі невелика, щоб зробити акцент на натуральному капустяному смаку та добавках – меді та калині, але за бажання сіль можна додати на свій смак.
Поверх розкладіть половину ягід калини. Потім знову повторіть шари: третина капустяної маси і калина, що залишилася.
Верхній шар має бути капустяним.
На поверхню капусти помістіть широку плоску тарілку, на неї встановіть гніть.
Поставте каструлю в сухе тепле місце. За кімнатної температури 22-24 градуси капуста буде готова через 3 дні. Якщо у приміщенні холодніше, збільшіть час квашення на 1 добу.
Через деякий час зніміть гніть і тарілку, перемішайте капусту.
Капуста, квашена з калиною та медом, може стояти в холодильнику до 1 місяця, абсолютно не втрачаючи своїх смакових якостей.
Читайте також: