Консервована кукурудза в качанах - це не просто ще одна заготівля на зиму, це яскраве нагадування про теплий времеми роки, коли сонце світить яскравіше, а дні тягнуться довше. Приготована з особливою увагою і любов'ю, ця кукурудза зберігає в собі літню енергію, роблячи її прекрасним супутником зимових вечорів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКукурудза (Вага чистих качанів без листя) - 1.2 кг
Для розсолу на літр води треба:
- вода - 1 літр;
- цукор - 2 стол.л.;
- сіль - 2 стол.л.;
- оцет (9%-вий)- 2 стол.л.
В першу чергу треба звільнити качани кукурудзи від прикріпленого листя і довгих ниткоподібних товкачиків, які можуть виявитися на качанах.
Качани можна використати цілком або, за бажанням, зламати на менші шматочки для зручності, а також щоб максимально продуктивно використати тару.
Підготуйте досить об'ємну каструлю і наповніть її водою. Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння. Після цього акуратно перекладете качани в киплячу несолону воду. Час варіння може істотно варіюватися залежно від розміру і міри зрілості кукурудзи. Орієнтуватися варто на м'якість зерняток.
Поки вариться кукурудза, необхідно простерилизовать банки будь-яким зручним способом. Металеві кришки треба прокип'ятити окремо в ківшику 10 хвилин.
Готову кукурудзу відкиньте на друшляк.
Кукурудзу розподілите по банках. Налийте крутий окріп в центр банок, на кукурудзу, намагаючись не потрапляти безпосередньо на скло. Прикроюйте кришками і залиште на 15 хвилин "відпочити".
Воду з банок злийте в каструлю (використайте прихватку). На сильному вогні доведіть до кипіння, потім додайте цукор і сіль. Дочекайтеся розчинення крупинок ще пару хвилин. І знімайте воду з вогню.
Додайте дев'ятипроцентний оцет і перемішайте маринад.
Ополоником розлийте маринад по банках по саму шийку, навіть "з гіркою". Так у банках залишиться менше повітря.
Закрийте (чи закрутіть) банки кришками. Будьте акуратні, щоб не обпектися, адже надлишок гарячого маринаду обов'язково виллється через край, забезпечивши тим самим, мінімум повітря в заготівлі.
Банки укутайте рушником і залиште при кімнатній температурі для охолодження. Банки із звичайними кришками можна перевернути догори дном. Це роблять для перевірки герметичності і додаткової стерилізації.
Зберігати консервовану кукурудзу рекомендується в холодильнику.
Спробувавши на практиці цей детальний рецепт, ви отримаєте відмінний результат, а ваша кукурудза на зиму буде не лише смачною, але й корисною.
Їх називають "Тещині грибочки": рецепт солоних баклажанів із часником на зиму
Зверніть на це увагу: що означає колір губки для миття посуду і чим вони відрізняються