Консервована кукурудза в качанах - це не просто ще одна заготівля на зиму, це яскраве нагадування про теплий времеми роки, коли сонце світить яскравіше, а дні тягнуться довше. Приготована з особливою увагою і любов'ю, ця кукурудза зберігає в собі літню енергію, роблячи її прекрасним супутником зимових вечорів.

Кукурудза (Вага чистих качанів без листя) - 1.2 кг

Для розсолу на літр води треба:

  • вода - 1 літр;
  • цукор - 2 стол.л.;
  • сіль - 2 стол.л.;
  • оцет (9%-вий)- 2 стол.л.

В першу чергу треба звільнити качани кукурудзи від прикріпленого листя і довгих ниткоподібних товкачиків, які можуть виявитися на качанах.

Качани можна використати цілком або, за бажанням, зламати на менші шматочки для зручності, а також щоб максимально продуктивно використати тару.

Підготуйте досить об'ємну каструлю і наповніть її водою. Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння. Після цього акуратно перекладете качани в киплячу несолону воду. Час варіння може істотно варіюватися залежно від розміру і міри зрілості кукурудзи. Орієнтуватися варто на м'якість зерняток.

Поки вариться кукурудза, необхідно простерилизовать банки будь-яким зручним способом. Металеві кришки треба прокип'ятити окремо в ківшику 10 хвилин.

Готову кукурудзу відкиньте на друшляк.

Кукурудзу розподілите по банках. Налийте крутий окріп в центр банок, на кукурудзу, намагаючись не потрапляти безпосередньо на скло. Прикроюйте кришками і залиште на 15 хвилин "відпочити".

Воду з банок злийте в каструлю (використайте прихватку). На сильному вогні доведіть до кипіння, потім додайте цукор і сіль. Дочекайтеся розчинення крупинок ще пару хвилин. І знімайте воду з вогню.

Додайте дев'ятипроцентний оцет і перемішайте маринад.

Ополоником розлийте маринад по банках по саму шийку, навіть "з гіркою". Так у банках залишиться менше повітря.

Закрийте (чи закрутіть) банки кришками. Будьте акуратні, щоб не обпектися, адже надлишок гарячого маринаду обов'язково виллється через край, забезпечивши тим самим, мінімум повітря в заготівлі.

Банки укутайте рушником і залиште при кімнатній температурі для охолодження. Банки із звичайними кришками можна перевернути догори дном. Це роблять для перевірки герметичності і додаткової стерилізації.

Зберігати консервовану кукурудзу рекомендується в холодильнику.

Спробувавши на практиці цей детальний рецепт, ви отримаєте відмінний результат, а ваша кукурудза на зиму буде не лише смачною, але й корисною.

Читайте також:

Люди вже вишиковуються в черги: на ринках і в магазинах різко дешевшає найпопулярніший овоч для консервації

Їх називають "Тещині грибочки": рецепт солоних баклажанів із часником на зиму

Зверніть на це увагу: що означає колір губки для миття посуду і чим вони відрізняються