Солоні баклажани з часником на смак трохи нагадують гриби. Тому якщо раптом ви так і не вибралися в ліс на "тихе полювання", сміливо купуйте "синенькі" і готуйте їх за рецептом.

Необхідні продукти:

  • баклажани – 1 кг;
  • зелень (петрушка, кріп) – 30 грам;
  • часник – 5 зубчиків;
  • олія (для смаження) 20 мл.
Для замочування:
  • вода - 1 л.;
  • сіль - 1 стол.

Для розсолу:

  • вода - 450 мл;
  • сіль – 1 чайн.л.;
  • оцет (9%) – 25 мл.

Баклажани промийте під проточною водою, обріжте носик та хвостик, наріжте їх кубиками середнього розміру, десь 1х1см. За бажанням нарізати баклажани можна й іншим способом, але така нарізка дуже зручна при вживанні.

Підготуйте розчин для замочування баклажанів: змішайте воду із сіллю. Нарізані баклажани залийте солоним розчином і залиште на 30 хвилин осторонь. Це дозволить позбавити готову страву гіркоти.

Свіжу зелень промийте під водою, після чого струсіть воду та за допомогою ножа дрібно наріжте зелені.

Зубчики часнику очистіть від лушпиння і подрібніть: або дрібно наріжте ножем, або пропустіть через прес.

Через півгодини з моменту замочування баклажанів у солоному розчині, відкиньте їх на друшляк і дайте стекти рідині. У цей час розігрійте на сковороді олію. Коли олія розігріється, викладіть на сковороду кубики баклажанів та обсмажте їх протягом 15 хвилин, не забуваючи періодично помішувати. У баклажанів має з'явитися підсмажена скоринка.

У мисці змішайте обсмажені кубики баклажанів із рубаною зеленню та подрібненим часником.

Заздалегідь промийте з содою банки та кришки та простерилізуйте будь-яким зручним способом: у духовці, на парі, у воді або навіть у мікрохвильовій печі.

У підготовлені банки викладіть баклажани із зеленню та часником.

Приготуйте розсіл: в ковшок влийте воду, додайте сіль і доведіть вміст ковзана до кипіння. Після чого влийте 9% оцет, вимкніть плиту і залийте баклажани розсолом, що вийшов.

Закрутіть банки стерильними кришками.

Переверніть банки із заготівлею на зиму та накрийте пледом або ковдрою до повного остигання. На наступну добу заготовку з баклажанів приберіть на зберігання в прохолодне місце.

Читайте також:

Шикарна закуска на будь-який випадок: рецепт грузинського салату з баклажанами, помідорами та сиром

Ви просто повинні це спробувати: рецепт тушкованих баклажанів з курячими серцями та сиром

Можна залишитись без урожаю: як по листю баклажанів зрозуміти, що у вас почнуться проблеми