Ці пиріжки з листкового тіста з насиченою начинкою обов'язково порадують смакові рецептори. Так, у мережі розмістили покрокову інструкцію щодо приготування незвичайного рецепту.

Інгредієнти:

500 г листкового тіста без дріжджів.

300 г картоплі (2-3 шт.).

300 г курячого філе.

120 г цибулі (1 шт.)

70 г маринованих чи солоних огірків (1-2 шт.)

60 г твердого сиру.

1 ст. рослинна олія.

Сіль та мелений чорний перець за смаком.

Свіжа петрушка (за бажанням, для подачі) – 1-2 гілочки.

1 яйце для змащування.

Приготування:

Для початку повністю розморозьте листкове тісто згідно з інструкцією на упаковці.

Покладіть куряче філе в каструлю, залийте окропом і варіть до готовності близько 25 хвилин. Після цього злийте воду і дайте філе трохи охолонути, перш ніж нарізати його на невеликі шматочки.

Очистіть картоплю і наріжте її шматочками. Варимо їх у киплячій воді із сіллю до готовності, близько 10-15 хвилин. Частково злийте воду та розімніть картоплю в пюре.

Потім розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.

Очистіть цибулю і наріжте її невеликими кубиками. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю 3-4 хвилини до розм'якшення. Додайте до цибулі нарізану курку, приправте сіллю та перцем і смажте пару хвилин.

Після цього натріть огірки мариновані на крупній тертці, а сир - на дрібній.

Листкове тісто розкотіть у тонкий пласт і розріжте на 8 прямокутників (розміром приблизно 15х20 см). Зробіть надрізи по обидва боки прямокутників, залишивши від країв запас 2-3 см.

Розкладіть картопляне пюре на прямокутники тіста, потім зверху розподіліть суміш курки та цибулі, а потім терті солоні огірки.

Загорніть краї тесту поверх начинки, надавши форму човника, злегка защипнувши кінці, щоб запечатати.

Сформовані пиріжки викладіть на лист, застелений папером для випічки. Змастіть збитим яйцем верх і посипте вікно начинки тертим сиром.

Випікайте пиріжки у розігрітій духовці 25-30 хвилин або до золотистого кольору та готовності.

Після цього дістаньте їх з духовки і перекладіть на дошку для сервіровки або тарілку. За бажання перед подачею прикрасьте свіжою петрушкою.

Читайте також:

Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся