Ці пиріжки з листкового тіста з насиченою начинкою обов'язково порадують смакові рецептори. Так, у мережі розмістили покрокову інструкцію щодо приготування незвичайного рецепту.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
500 г листкового тіста без дріжджів.
300 г картоплі (2-3 шт.).
300 г курячого філе.
120 г цибулі (1 шт.)
70 г маринованих чи солоних огірків (1-2 шт.)
60 г твердого сиру.
1 ст. рослинна олія.
Сіль та мелений чорний перець за смаком.
Свіжа петрушка (за бажанням, для подачі) – 1-2 гілочки.
1 яйце для змащування.
Приготування:
Для початку повністю розморозьте листкове тісто згідно з інструкцією на упаковці.
Покладіть куряче філе в каструлю, залийте окропом і варіть до готовності близько 25 хвилин. Після цього злийте воду і дайте філе трохи охолонути, перш ніж нарізати його на невеликі шматочки.
Очистіть картоплю і наріжте її шматочками. Варимо їх у киплячій воді із сіллю до готовності, близько 10-15 хвилин. Частково злийте воду та розімніть картоплю в пюре.
Потім розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
Очистіть цибулю і наріжте її невеликими кубиками. Розігрійте сковороду з олією і обсмажте цибулю 3-4 хвилини до розм'якшення. Додайте до цибулі нарізану курку, приправте сіллю та перцем і смажте пару хвилин.
Після цього натріть огірки мариновані на крупній тертці, а сир - на дрібній.
Листкове тісто розкотіть у тонкий пласт і розріжте на 8 прямокутників (розміром приблизно 15х20 см). Зробіть надрізи по обидва боки прямокутників, залишивши від країв запас 2-3 см.
Розкладіть картопляне пюре на прямокутники тіста, потім зверху розподіліть суміш курки та цибулі, а потім терті солоні огірки.
Загорніть краї тесту поверх начинки, надавши форму човника, злегка защипнувши кінці, щоб запечатати.
Сформовані пиріжки викладіть на лист, застелений папером для випічки. Змастіть збитим яйцем верх і посипте вікно начинки тертим сиром.
Випікайте пиріжки у розігрітій духовці 25-30 хвилин або до золотистого кольору та готовності.
Після цього дістаньте їх з духовки і перекладіть на дошку для сервіровки або тарілку. За бажання перед подачею прикрасьте свіжою петрушкою.
Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею
Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем
Вам захочеться пити її прямо з тарілки: рецепт найсмачнішої підливи для котлет, в яку ви закохаєтеся