Хочете порадувати себе та близьких ситною та ароматною вечерею, але не вистачає часу на готування? Представляємо вам рецепт найсмачніших домашніх вареників з квашеною капустою та пшоном!

Докладніше про приготування вареників з квашеною капустою та пшоном читайте у нашому матеріалі.

Для приготування вареників з квашеною капустою та пшоном нам знадобиться:

  • Тісто:
    • Борошно – 500 г
    • Молоко – 250 мл
    • Яйце – 1 шт
    • Рослинна олія – 2 ст. л.
    • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Начинка:
    • Просо – 200 г
    • Квашена капуста – 300 г
    • Цибуля ріпчаста - 1 шт
    • Вершкове масло – 50 г
    • Сіль, перець – за смаком
    • Приправа для овочів – за бажанням
  • Для подачі:
    • Смажена цибуля

Спосіб приготування вареників з квашеною капустою та пшоном:

  1. Тісто:

    • Просійте борошно в миску, додайте сіль.
    • Влийте тепле молоко, олію, вбийте яйце.
    • Замісіть м'яке, еластичне тісто.
    • Накрийте його рушником та залиште на 15-20 хвилин.
  2. Начинка:

    • Пшоно промийте, залийте холодною водою (300 мл), варіть 20 хвилин до м'якості.
    • Квашену капусту промийте, залийте окропом (300 мл), варіть 10-15 хвилин.
    • Відкиньте на сито, щоб зійшла вода.
    • Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
    • Змішайте пшоно, капусту, половину обсмаженої цибулі, спеції.
  3. Формування та варіння:

    • Тісто розділіть на частини, розкотіть у пласти.
    • Виріжте кружечки, викладіть на них начинку.
    • Зліпіть вареники, защипуючи краї.
    • Закип'ятіть воду, посоліть, варіть вареники 4-5 хвилин після випливання.
  4. Подання:

    • Готові вареники змішайте зі смаженою цибулею, що залишилася.
    • Подавайте гарячими.

Читайте також:

Його завжди з'їдають першим: рецепт цвітної капусти, яка запікається у маринаді

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру

Виходить дуже соковитим і ніжним: рецепт курячого філе в сметанно-гірчичному соусі