Солоне сало - улюблена закуска, яка чудово поєднується з гарячим борщем і є основним продуктом на багатьох столах. Попередньо солоне сало зазвичай купують, але приготувати його вдома – простий та корисний процес.

Усього цей перевірений рецепт займає три дні, при цьому на приготування розсолу потрібно всього 10-20 хвилин. Ось як приготувати смачне солоне сало в домашніх умовах:

Інгредієнти:

1 кілограм свинячої грудинки.

5 зубчиків часнику.

6 лаврових листків.

Перець чорний мелений (за смаком).

1 л води.

150 г солі.

12 горошин запашного перцю.

Інструкції:

Свинячу грудинку нарізаємо великими шматками і кожен шматок натираємо меленим перцем.

Використовуйте глибоку каструлю або іншу посудину з кришкою. Помістіть сало в ємність, вставивши між шматочками зубчики часнику та лавровий лист.

Приготуйте розсіл, закип'ятивши воду з сіллю та горошком перцем. Залийте солом розсолом так, щоб вода покрила всі шматочки. Накрийте кришкою.

Після остигання помістіть ємність із салом у холодильник і залиште на 3 дні.

Через три дні злийте воду та порціонуйте сало, загорнувши кожен шматок у харчову плівку.

Поради щодо вибору якісного сала:

Перевірте, чи продавець має сертифікат безпеки сала і чи здав м'ясо на санітарну експертизу.

Огляньте нижню частину живота перед покупкою; жир повинен бути м'яким, а шкірка ніжною.

Приготування солоного сала в домашніх умовах не тільки дозволяє насолодитися традиційним делікатесом, а й гарантує якість та безпеку продукту.

Читайте також:

Небіжчик забере близьку людину: коли не можна ходити на цвинтар. Це потрібно знати

Більше тижня не вилазив із окопа: на фронті не стало відомого українського актора. Пішов таким молодим

"Закон про справедливу мобілізацію": Зеленський зробив гучну заяву про діяльність ТЦК