Рецепт пирога з м'ясом та картоплею.

Інгредієнти:

500 г яловичої м'якоті (шия або багаття).

300 г цибулі.

300 г сирої картоплі.

50 г вершкового масла.

7 г солі.

½ ч. л. мелений чорний перець.

½ ч. л. меленого кмину.

½ ч. л. мелений коріандр.

Для тесту:

360 г пшеничного борошна.

225 г сметани (15-20% жирності).

150 г вершкового масла.

¾ год. л. замінити

Інструкції:

Замісити тісто.

Розтопіть вершкове масло і дайте йому охолонути до кімнатної температури.

Змішати борошно із сіллю.

Сметану з'єднати з розтопленим вершковим маслом, додати до борошна і замісити м'яке тісто.

Відокремте і охолодіть.

Розділіть тісто на дві частини; менша частина має важити 250 г.

Кожну частину розкотіть у коло завтовшки 5 мм між двома шматками плівки.

Обидва кружечка остудіть 30-45 хвилин.

Готовим начинку.

М'ясо подрібнити чи нарізати.

Цибулю дрібно нарізаємо, солимо, перемішуємо і розминаємо руками.

Картоплю та вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками (0,5 см з кожного боку).

Змішайте всі інгредієнти для начинки, приправте сіллю, перцем і спеціями.

Попереднє нагрівання та мастило.

Розігрійте духовку до 190 °C.

Змастіть маслом дно та стінки роз'ємної форми діаметром 23-24 см.

Складання.

Викладіть велику частину тіста у форму так, щоб воно частково перекривало краї.

Додаємо підготовлену начинку.

Запечатайте пиріг.

Тісто, що залишилося, викладете поверх начинки.

Змастіть периметр тесту водою і загніть поверх краю нижнього пласта. Притисніть вилкою або защипніть косою.

Вентиляційний отвір.

У центрі пирога зробіть отвір для виходу пари під час випікання.

Випікання.

Випікайте пиріг 45-50 хвилин або до золотистого кольору.

Акуратно зніміть кільце форми і перекладіть пиріг на решітку.

Перед подачею дайте пиріг постояти 10 хвилин.

Читайте також:

Додають сил та здоров'я: шість продуктів, які вживають усі довгожителі

У поліції вже зробили заяву щодо гучної мобілізації українців за новими правилами. Що потрібно знати

Вам впхнули мотлох на колесах: як дізнатися, що у машини був скручений пробіг