Салати це завжди яскравий атрибут будь-якого святкового столу. Що ж до новорічного столу, то салати для цього свята кожна господиня вибирає з категорії найсмачніших, найкрасивіших і ситніших.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСвятковий салат "Спокусниця" з копченою куркою, пекінською капустою, грушею та горіхами один з них.
Отже, для його приготування знадобиться такий набір продуктів:
- курка копчена – 300 г;
- капуста пекінська – 300 г;
- груша – 1 шт.;
- горіхи волоські – 50 г;
- олія рослинна – 4-5 ст. л.;
- гірчиця французька, зерниста - 2 ч. л.;
- перець чорний мелений – 1 ч. л.;
- сіль (за бажанням) - за смаком
Зазначимо, що копчена куряча грудка просто ідеально підходить для приготування салатів на основі свіжої та соковитої пекінської капусти. Наявність такої курки у салатах надає їм тонкого аромату копченостей.
З качана пекінської капусти зніміть верхнє листя. Тонко нарізану пекінську капусту(зелену частину) трохи посолити і злегка пом'яти.
Копчену курку відокремити від кісток та шкіри, нарізати брусочками і додати до капусти.
важливо!
- Курку можна замінити на індичку або будь-який інший вид м'яса за вашим бажанням. Але врахуйте, що час приготування і калорійність страви зміняться.
Поєднуємо нарізані продукти. Додаємо в салат з пекінської капусти, копченої курки та груші подрібнені горіхи, перемішуємо.
Готуємо заправку для салату: перемішуємо олію з французькою гірчицею і меленим перцем. Поливаємо салат із куркою заправкою, ще раз перемішуємо.
важливо!
- Готуйте салати лише з охолоджених продуктів. Приготовлений із теплих, салат може швидко зіпсуватися.
Подавайте салат на стіл відразу після приготування, поки капуста залишається хрусткою.
Читайте також:
Це буде хітом вашого новорічного столу: рецепт ніжок качки, запечених із апельсинами у духовці
Обов'язково поставте на новорічний стіл: рецепт класичного вінегрету із квашеною капустою
І на Новий рік, і на Різдво: рецепт найніжнішої свинини, запеченої з яблуками та гірчичним соусом
Дві тарілки з'їдаються так: рецепт ситного німецького супу з квашеною капустою та свининою