Інгредієнти:

  • 5 курячих гомілок
  • 80 мл кефіру
  • 1 ч. ложка гострої гірчиці
  • 1 ч. ложка трав прованських (суміш)
  • 1 тонкий лаваш
  • 80 мл молока
  • 50 г сиру
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  1. Почнемо з підготовки курки. Вимийте гомілки, обсушіть їх паперовими рушниками. Це важливий крок для того, щоб курка вийшла соковитою та смачною.

  2. Підготуємо маринад. У глибокій мисці з'єднайте кефір, гостру гірчицю, прованські трави, сіль і перець. Добре перемішайте усі інгредієнти. Покладіть гомілки в маринад, забезпечуючи рівномірне покриття. Дайте курці постояти в маринаді хоча б годину, щоб вона насочилася смачними ароматами.

  3. Тепер перейдемо до лаваша. Наріжте його на смужки та прямокутники. Потім молоком змочіть кожен шматочок лаваша з обох боків. Цей крок допоможе створити хрустку під час запікання.

  4. Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів. Підготуйте форму для запікання. Викладайте молочний лаваш у форму, починаючи з дна та закінчуючи бічними краями. Це створить своєрідний "кокон" для курки.

  5. Поступово розподіліть мариновані шматочки курки на лаваші, а потім накрийте їх краями лаваша, що звисають, створюючи незвичайний "пакет".

  6. Закрийте форму фольгою та поставте її в духовку на 30 хвилин. Після цього приберіть фольгу та дайте курці прогрітися ще 10 хвилин.

  7. Після цього посипте курячу скоринку тертим сиром і поверніть форму в духовку ще кілька хвилин, щоб сир красиво розплавився.

  8. Ваша страва готова! Насолоджуйтесь соковитою та ароматною куркою у хрусткій кірці з лаваша та сиру. Подавайте гарячим та насолоджуйтесь неповторним смаком!

Читайте також: