Айнтопф (нім. Eintopf) - багатокомпонентний суп, настільки наваристий і густий, що може служити одночасно і першою, і другою стравою. У перекладі назва і означає «один горщик», тому що у загальному посуді варяться практично всі продукти, які знайшлися у господині під рукою: м'ясо всіх видів та копченості, картопля, морква, капуста, гриби, а також майже всі різновиди бобових.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСвинина (м'якоть) – 200 г | ||
Сосиски напівкопчені (мисливські) – 150 г | ||
Сосиски молочні - 80 г | ||
Картопля - 250 г (2 шт.) | ||
Капуста квашена - 150-200 г | ||
Огірки солоні – 100 г (2 шт.) | ||
Перець болгарський – 200 г (1 шт.) | ||
Помідори – 200 г (1 шт.) | ||
Цибуля ріпчаста - 120 г (1 шт.) | ||
Томатна паста – 35 г (1 ст. ложка) | ||
Часник - 2 зубчики | ||
Лавровий лист – 1 шт. | ||
Зелень свіжа – 30 г | ||
Олія - 50 мл | ||
Соль - 1 ч. ложка | ||
Перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки | ||
Вода - 2 л |
М'ясо наріжте середніми шматочками, а сосиски та копчені ковбаски - кружальцями чи півкругами.
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Солодкий перець очистіть від насіння та наріжте смужками.
Далі в каструлі з товстим дном розігріваємо олію, в якій обсмажуємо м'ясо близько 10 хвилин.
Потім потрібно додати болгарський перець, а також ковбаски та сосиски. Обсмажуйте 4-5 хвилин.
Картоплю очистіть та наріжте невеликими кубиками. Його потрібно також додати до каструлі.
Помідор та солоні огірки наріжте дрібними кубиками.
Часник очистіть та подрібніть. Зелень дрібно наріжте.
Додайте в каструлю спеції, лавровий лист та томатну пасту.
Додайте помідори, солоні огірки та квашену капусту.
Залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин.
Додайте зелень та часник, перемішайте та зніміть з вогню. Дайте супу настоятися 10 хвилин.
Розлийте айнтопф по тарілках та подавайте до столу.
Читайте також:
Миттєво знімає похмілля: рецепт англійського курячого супу з плавленим сиром
Супи та підливання для картоплі будуть дивовижними: як приготувати грибний порошок
Цей аромат розійдеться по всьому двору: рецепт смачного грибного супу по-чеськи з плавленим сиром
Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром