Для поціновувачів смачної та незвичайної закуски є одна цікава страва, яка напевно сподобається – це фарширована картопля з куркою та грибами. Це не тільки смачно, а й є цілим видовищем на тарілці!

Докладніше про приготування картоплі, фаршированої куркою та грибами, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування картоплі, фаршированої куркою та грибами, нам знадобиться:

Картопля (велика) - 7 шт.
Куряча грудка - 70 г
Печериці - 70 г
Сир плавлений копчений - 70 г
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Майонез - 3 ст. л.
Спеції – за смаком
Сіль за смаком
Олія - ​​для смаження
Сало свиняче

Спосіб приготування картоплі, фаршированої куркою та грибами:

Приготування цієї страви передбачає мультиварку, але ви можете те саме провернути в духовці. Є кілька етапів приготування картоплі, фаршированої куркою та грибами.

Підготовка картоплі до начинки:

- Ножем та чайною ложкою звільнити картоплю від середини, щоб створити маленькі човники.
- Звільнити дно картопляних човників, щоб вони стали стійкими.

Приготування начинки:

Нарізати цибулю, позбавивши її зовнішнього шару, щоб отримати дрібні шматочки.
- Промити гриби та нарізати їх.
- Нарізати курячу грудку, забезпечуючи максимальну дрібність нарізки.

- Обсмажити цибулю на олії з додаванням трохи цукру для отримання золотистого кольору.
- Просмажити цибулю близько 2-3 хвилин.
- Обсмажити печериці до готовності.
- Солити курячу грудку та обсмажити її на сковороді близько 10 хвилин.
- Терти сир на дрібну тертку.
- Змішати натертий сир із майонезом (або жирною сметаною), добре перемішати.

Фарширування картопляних човників:

- Викласти на денце човників обсмажені печериці.
- Додати обсмажену цибулю.
- Потім додати готову курячу грудку.
- Останнім шаром додати суміш сиру та майонезу.

Приготування фаршированої картоплі:

- На дно чаші мультиварки помістити нарізане свиняче сало, щоб дно картоплі добре підрум'янилося.
- Розмістити фаршировану картоплю в мультиварці.
- Встановити режим "Випічка" на 60 хвилин (можна скоротити час до 30-40 хвилин, якщо потрібно приготувати швидше).
- Пекти доти, поки картопля не придбає хорошу золотисту скоринку на дні й зверху.

Готова фарширована картопля з куркою та грибами готова до подачі на стіл!

Смачного!

Читайте також:

Ось саме такий і продають бабусі на ринку: рецепт домашнього сиру з молока та кефіру

Ну прямо як у ресторані: рецепт ситних українських дерунів із фаршем та сиром

Раніше їх продавали в кожному поїзді: рецепт "ледачих" соковитих біляшів на кефірі