За цим рецептом можна засолити дві скумбрії середнього розміру - орієнтуйтеся на розмір рибин, чи влізуть вони в півторалітрову пляшку (без голови). Попередньо розморозьте скумбрію, але не до кінця - так її буде легше обробляти. Чай візьміть чорний без добавок. Воду використовуйте бутильовану або з фільтра, вода з-під крана може надати неприємного смаку страві.

Воду влийте в сотейник чи каструлю, поставте на середній вогонь. Дочекайтеся, коли вода закипить і закиньте в неї дві великі жмені лушпиння цибулі. Слідом засипте в сотейник заварку, сіль, цукор, додайте горошини чорного перцю і лавровий лист. Перемішайте розсіл, щоб все лушпиння пішло під воду. Дочекайтеся повторного закипання, зменште нагрівання до мінімуму. Проваріть розсіл 5 хвилин|мінути| при слабкому кипінні. Потім вогонь вимкніть та повністю остудіть розсіл.

Поки остигає розсіл, обробіть скумбрію. Відріжте голову і вспоріть черевце. Видаліть начинки і обов'язково приберіть чорну плівку - вона може гірчити. Добре промийте тушку зовні та всередині, потім ретельно обсушіть її паперовими рушниками.

Візьміть пластикову пляшку об'ємом 1,5 літра, відріжте в неї шийку. Опустіть у пляшку скумбрію. Влийте (обов'язково через сито) розсол, що повністю остигнув. Якщо він не дійде до хвоста рибини, то можете додати|добавляти| трохи кип'яченої води. Я опустила в пляшку ще одну рибину і рівень розсолу піднявся. Надягніть зверху на пляшку поліетиленовий пакет і приберіть її в холодильник на 3 доби.

На третій день риба буде готова, дістаньте її з пляшки та обсушіть від розсолу. Наріжте скумбрію на шматочки та подавайте до столу.

Читайте також:

Такого клювання ви ще не бачили: названо найкращі дні для риболовлі у вересні. Запишіть дати