Цей рецепт баклажанів по-грузинськи дуже простий і не потребує особливих навичок у кулінарії. По суті, це просто обсмажені на сковороді баклажани, які після обсмажування просочуються особливим гострим соусом з олії та оцту. А часник та гострий перець у цьому рецепті чудово доповнюють смакову композицію.

Смажені баклажани по-грузинськи як закуска чудово підійдуть і для простого сімейного обіду, і для святкового столу. А до шашлику це просто незамінна річ.

Отже, для приготування гострих баклажанів по-грузинськи знадобиться:
  • баклажани – 2 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • перець гострий – 1/4 шт.;
  • сіль за смаком;
  • олія рослинна рафінована - 25 г;
  • оцет 9% – 25 мл;
  • олія соняшникова рафінована для смаження;
  • петрушка (зелень) - 0,5 пучка.

Починаємо приготування смажених баклажанів по-грузинськи з того, що миємо баклажани і нарізаємо їх кружальцями завтовшки близько 1 см.

Потім поміщаємо нарізані баклажани в друшляк або миску і солимо. Ретельно перемішаємо баклажани із сіллю руками та залишаємо в такому вигляді на 30 хвилин. Через цей час баклажани пустять трохи соку і завдяки солі втратять гіркоту.

Потім баклажани потрібно обсушити серветкою і обсмажити на олії до рум'яності з двох сторін. Викласти баклажани на серветку для видалення зайвого жиру.

Часник очистити і нарізати дрібною соломкою, додати|добавляти| подрібнений гострий перець. Додати до часнику та перцю рослинну олію, трохи солі та оцет. Ретельно перемішати, розтираючи ложкою.

Обсмажені баклажани викладаємо шарами, пересипаючи кожний подрібненою петрушкою та поливаючи часниково-перцевою сумішшю.

Накриваємо посуд із найсмачнішими гострими баклажанами по-грузинськи кришкою і ставимо в холодильник як мінімум на 2 години.

Читайте також:

Готуйтеся вимагати добавки: рецепт рагу з баклажанів з квасолею та аджикою

Тепер ви їх робитимете тільки так: рецепт аргентинських маринованих баклажанів

Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром

Спробувавши один раз, ви готуватимете це постійно: рецепт салату з баклажанів з грибами на зиму