Цей рецепт баклажанів по-грузинськи дуже простий і не потребує особливих навичок у кулінарії. По суті, це просто обсмажені на сковороді баклажани, які після обсмажування просочуються особливим гострим соусом з олії та оцту. А часник та гострий перець у цьому рецепті чудово доповнюють смакову композицію.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСмажені баклажани по-грузинськи як закуска чудово підійдуть і для простого сімейного обіду, і для святкового столу. А до шашлику це просто незамінна річ.
- баклажани – 2 шт.;
- часник – 2-3 зубчики;
- перець гострий – 1/4 шт.;
- сіль за смаком;
- олія рослинна рафінована - 25 г;
- оцет 9% – 25 мл;
- олія соняшникова рафінована для смаження;
- петрушка (зелень) - 0,5 пучка.
Починаємо приготування смажених баклажанів по-грузинськи з того, що миємо баклажани і нарізаємо їх кружальцями завтовшки близько 1 см.
Потім поміщаємо нарізані баклажани в друшляк або миску і солимо. Ретельно перемішаємо баклажани із сіллю руками та залишаємо в такому вигляді на 30 хвилин. Через цей час баклажани пустять трохи соку і завдяки солі втратять гіркоту.
Потім баклажани потрібно обсушити серветкою і обсмажити на олії до рум'яності з двох сторін. Викласти баклажани на серветку для видалення зайвого жиру.
Часник очистити і нарізати дрібною соломкою, додати|добавляти| подрібнений гострий перець. Додати до часнику та перцю рослинну олію, трохи солі та оцет. Ретельно перемішати, розтираючи ложкою.
Обсмажені баклажани викладаємо шарами, пересипаючи кожний подрібненою петрушкою та поливаючи часниково-перцевою сумішшю.
Накриваємо посуд із найсмачнішими гострими баклажанами по-грузинськи кришкою і ставимо в холодильник як мінімум на 2 години.
Читайте також:
Готуйтеся вимагати добавки: рецепт рагу з баклажанів з квасолею та аджикою
Тепер ви їх робитимете тільки так: рецепт аргентинських маринованих баклажанів
Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром
Спробувавши один раз, ви готуватимете це постійно: рецепт салату з баклажанів з грибами на зиму