Традиційно словом "хачапурі" називають будь-яку грузинську випічку, з розсольним сиром. А ось ледаче хачапурі — це коли тіста як такого немає, але є суміш із борошна, молока, яйця, вершкового масла та сиру, яка готується, знову ж таки, не зовсім традиційним способом — не в духовці, а на сковороді, змащеній рослинним жиром.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати "ледачі" хачапурі з сиром та яйцями на сковороді, знадобиться такий набір продуктів:
- пшеничне борошно 50 гр.;
- кефір 100 мл;
- яйця 1 штука;
- вершкове масло 15 гр.;
- сир будь-який 100 гр.
- Сир можна взяти будь-який, але сюди більше підходять два види сиру, змішані один з одним. Сулугуні та м'якіший сир, схожий на бринзу або адигейський;
- якщо немає в наявності кефіру, то можна взяти сметану, сир або кисле молоко - підійде все, що є в холодильнику.
Насамперед сир потрібно натерти на великій тертці. У глибоку миску до натертого сиру додаємо сире яйце та кефір. Добре перемішайте отриману суміш.
Всипте до неї борошно пшеничне, перемішайте. Тісто має бути як густа сметана, орієнтуйтеся саме на його консистенцію, а не обсяг борошна. За бажанням можете попередньо просіяти борошно через сито.
Далі потрібно розігріти сковороду, змастити олією і вилити тісто. Розподіліть тісто по сковороді так, щоб вийшов красивий і рівний коржик.
Накрити кришкою і смажити на слабкому вогні 7-8 хвилин|мінути|. Зверху тісто має стати сухим, а знизу утворитися золотиста скоринка.
Переверніть коржик на інший бік і досмажуйте хачапурі з іншого боку.
Готове "ледаче" хачапурі змастити вершковим маслом і є негайно.
Читайте також:
Такі у дитинстві робили на день народження. Класичний рецепт вафельного торта без випічки
Смачніше, ніж у глядачок: Олексій Суханов розкрив рецепт улюбленої випічки
Коли немає часу і хочеться чогось смачненького: рецепт фаршированого батона з м'ясом та сиром