Маринований болгарський перець, фарширований капустою та зеленню чудово доповнить страви з м'яса, птицю чи каші. Для заготівлі можна використовувати дрібні або більші перці, красиво буде, якщо вибрати перці різних кольорів.

Для приготування перцю, фаршированого капустою, на зиму потрібні такі продукти:

  • перець солодкий (великий) – 6 шт. (якщо дрібний – 13-14 шт.);
  • капуста білокачанна – 350-400 г;
  • петрушка свіжа – 5-10 г;
  • оцет 9% – 200 мл;
  • олія рослинна - 200 мл;
  • цукор – 180 г;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • вода - 1 л.

важливо!

  • Нехай додатковий перець буде під рукою, щоб його можна було швидко бланшувати та нафарширувати.
  • Замість петрушки можна використовувати будь-яку зелень.

Перці вимити та обсушити, акуратно зрізати хвостики та видалити насіннєві коробки.

Далі перці потрібно бланшувати у киплячій воді 5 хв. Для цього у великій каструлі кип'ятимо воду, опускаємо перці в окріп, а через деякий час акуратно дістаємо перець за допомогою шумівки і викладаємо на тарілку.

Тим часом можна нашаткувати дрібно капусту. Варто врахувати, що в перці міститься багато капусти, але, знову ж таки, це залежить від їхнього розміру.

Петрушка миємо, дрібно нарізаємо і додаємо до капусти. Добре перемішати.

Тепер потрібно нафарширувати перець капустою руками – так кожна господиня відчуватиме, скільки капусти ще може поміститися.

Простерилізувати банки та кришки будь-яким способом.

Тепер акуратно втрамбувати у банки перець.

У каструлю налити воду маринаду. Додати олію, цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння та варити маринад 3-4 хвилини.

Заливаємо гарячим маринадом перці.

Дно великої каструлі вистелити тканиною або кухонним рушником і поставити туди дві банки. Шийки банок прикрити кришками, каструлю наповнити водою, щоб вона доходила до "плічок" банок. Довести воду до кипіння та стерилізувати банки протягом 30 хвилин.

Згодом, за допомогою прихваток, акуратно дістати банки з каструлі, герметично закрити банки кришками.

Тепер поставити банки дном нагору і накрити ковдрою, теплим пледом або рушником. Залишити маринований перець, фарширований капустою, на 24 години, до охолодження. Після перенести баночки у темне прохолодне місце.

Читайте також:

Цей смак підкорить усю сім'ю: рецепт фаршированого перцю з бринзою та яйцем

І томатний сік, і закуска: рецепт маринованого болгарського перцю по-одеськи

Допоможе звичайна кропива: як виростити болгарський перець великим та солодким

"Тещини грибочки": рецепт закуски з баклажанів, за яку вас хвалитимуть весь день

Це зимова насолода: рецепт консервованих огірків з медом та гірчицею