Попереду зима – одна із найскладніших в історії України. А тому господині активно готуються до того, що взимку треба буде їсти і сезон консервації в самому розпалі. І сьогодні ми розповімо, як заготувати закуску за рецептом салату з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою.

Докладніше про те, як приготувати салат з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою на зиму читайте у нашому матеріалі.

Для приготування закуски за рецептом салату з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою нам знадобиться:

Спосіб приготування закуски за рецептом салату з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою:

Для приготування закуски за рецептом салату з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою очистіть цибулю від лушпиння та наріжте його на четвертинки кілець. Моркву ретельно вимийте під проточною водою, очистіть та натріть на великій тертці. У сковороді розігрійте невелику кількість олії та додайте цибулю з морквою. Обсмажте їх на середньому вогні, періодично помішуючи до м'якості. При виборі сковороди та олії для смаження зверніться до окремих статей наприкінці цього рецепту.

Вимийте помідори для закуски за рецептом салату з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою у проточній воді та видаліть місце кріплення до плодоніжки. Наріжте помідори на середні шматочки і додайте до цибулі з морквою в сковороду. Перемішайте та продовжуйте обсмажувати овочі ще близько 10 хвилин, періодично помішуючи.

Вимийте кабачки у проточній воді, очистіть від шкірки та наріжте кубиками приблизно 1 см убік. Якщо кабачки молоді, то не потрібно знімати шкірку, однак якщо вони зрілі, видаліть серединку з жорстким насінням.

Вимийте болгарський перець у проточній воді, очистіть від плодоніжки та насіння, а також наріжте його шматочками. Перекладіть усі обсмажені овочі в каструлю (якщо ваша сковорода досить велика, можна просто продовжити готування в ній). Додайте кабачки, болгарський перець, сіль, цукор, гострий червоний перець і рослинну олію. Добре перемішайте і тушкуйте разом протягом 20 хвилин, помішуючи час від часу, для закуски за рецептом салату з кабачків, перцю, помідорів і цибулі з морквою.

Очистіть часник від шкірки й наріжте ножем. Додати часник, оцет 9% і томатну пасту в каструлю. Спробуйте на смак, і, якщо потрібно, додайте сіль. Все добре перемішайте та тушкуйте на середньому вогні, періодично помішуючи, ще 25-30 хвилин. За бажання можна додати свіжу вимиту та нарізану зелень петрушки або кропу, хоча я цього не робила.

Готову закуску за рецептом салату з кабачків, перцю, помідорів та цибулі з морквою перекладіть по сухих та чистих банках, закрийте їх чистими кришками. Переверніть банки вгору дном і укутайте їх пледом чи ковдрою. Дайте салату повністю охолонути. Зберігайте його у прохолодному місці. Смачного!

Читайте також:

Смакування для всієї родини: рецепт кабачкового рулету з ніжним сиром та часником

Від них неможливо відірватися: рецепт закусочних тостів з паштетом з крабових паличок та плавленого сирку

Освіжає і бадьорить: рецепт холодної кави з вишнею та медом. Це варто спробувати