Запечені овочі в духовці - це, на перший погляд, просте та нехитре блюдо. Однак смак можна зробити цікавішим, якщо додати за бажанням ароматні трави.

Продукти для приготування:

  • картопля 6 штук;
  • перець солодкий 1-2 шт.;
  • цукіні 1 штука, великий;
  • цибуля ріпчаста 1-2 штуки;
  • часник 3 часточки;
  • олія оливкова 2-3 ст.л.;
  • сіль та чорний перець за смаком;
  • трави розмарин, базилік, орегано – за бажанням.

Для цієї страви рекомендується вибрати виключно свіжі овочі без ознак в'янення, вм'ятин. Тільки так буде досягнутий багатий, яскравий смак.

Картоплю почистити та розрізати на 6-8 частин.

Перець і цукіні нарізати крупно, а цибуля - півкільцями.

Всі овочі складаємо у велику ємність або пакет і додаємо туди видавлений через прес часник, олію, трави, сіль, перець і добре перемішати. Закрити щільно кришкою і залишити на кілька годин, щоб овочі промаринувалися. Періодично перемішувати. Зручно скласти все у великий пакет для заморожування продуктів. І заважати зручно та посуду брудного менше.

Духовку прогріваємо до 200 градусів.

Викладаємо овочі на лист або у форму для запікання і запікаємо 40-60 хвилин.

Такі запечені після маринування овочі поєднуватимуться і з м'ясом-грилем, і просто зі свіжим багетом.

До овочів можна додати ще свіжі печериці чи помідори.

А ще їх можна взяти з собою на шашлики та запекти потім у фользі.

Читайте також:

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Згадаймо смак дитинства: рецепт ніжної картопляної запіканки з фаршем

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром