Помідори для цієї закуски потрібно брати перестиглі та м'які. Помідори миємо, якщо у них груба, товста шкірка, то знімаємо її, обдавши плоди окропом, вирізаємо місце кріплення плодоніжки, розрізаємо м'якоть на кілька частин.

Коріння хрону миємо, чистимо овочечисткою або ножем, розрізаємо на кілька частин. Після чищення коріння потрібно ще раз промити, щоб бути впевненим, що ніякого бруду не проникне в баночку із заготівлею, оскільки закуски готуватимемо без варіння, має бути все стерильно на цьому етапі. Часник ділимо на зубці, очищаємо їх від плівок і миємо проточною водою, даємо стекти воді.

Якщо немає м'ясорубки, то хрін та часник можна натерти на дрібній тертці.

Помідори подрібнюємо за допомогою блендера або кухонного комбайна або прокручуємо разом із часником та хріном на м'ясорубці. Хто любить загострення гостріше, може додати шматочок стручка пекучого перцю.

Додаємо сіль, цукор, ретельно перемішуємо. Даємо заготівлі постояти за кімнатної температури, тим часом потрібно простерелізувати банки будь-яким доступним способом.

Заготівлю розкладаємо по стерильним банкам і одразу закриваємо кришками. Забираємо хронову закуску на зберігання в прохолодне місце. Не треба боятися, що без додаткової стерилізації та оцту у складі вона зіпсується. Хрін сам є добрим природним консервантом, він не дозволить заготовці закиснути.

Читайте також:

Огірки будуть гіркими і несмачними: що ні в якому разі не можна садити з ними поряд

Ось це потужно: Британія передасть Україні сотні безпілотників, що пролітають понад 200 кілометрів

Морква буде велика і солодка: які секрети приховують досвідчені садівники