Як приготувати бакаляу по-португальськи з мінтаєм, картоплею та оливками

Інгредієнти

Картопля - 1 кг

Філе мінтаю - 600 г

Цибуля - 2 середніх

Зелені оливки (без кісточок) - 1 банка

Помідори чері - 250 г

Анчоуси — 50 г

Часник - 4 зубчики

Оливкова олія - ​​6 столових ложок

Лавровий лист - 2-3 шт.

Запашний перець - 3 шт.

Сіль та чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

Картопля по-португальськи
Картопля по-португальськи

Якщо риба заморожена, розморозьте її повільно у холодильнику чи прискоріть процес, зануривши у холодну воду.

Почніть з картоплі. Очистіть його, наріжте на нерівні шматочки і покладіть у каструлю. Залийте водою, додайте сіль, лавровий лист і запашний перець, потім варіть до повної м'якості.

Коли картопля буде готова, злийте рідину, видаліть спеції і розімніть її в пюре до однорідної маси. Влийте половину оливкової олії та добре перемішайте. Відставте убік.

Поки картопля вариться, підготуйте інші інгредієнти. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Розріжте більшу частину помідорів чері навпіл, залишивши кілька цілих для подачі. Злийте рідину з оливок і злегка натисніть на кожну плоску сторону ножа, щоб вивільнити їх аромат.

Нагрійте оливкову олію, що залишилася, в широкій сковороді. Додайте дрібно нарізаний часник і ненадовго прогрійте його до появи аромату, стежачи за тим, щоб він не підрум'янився. Додайте цибулю, помідори та оливки, потім готуйте на середньому вогні кілька хвилин, поки вони не стануть м'якими та соковитими.

Наріжте мінтай середніми смужками і покладіть їх у сковороду разом із анчоусами. Акуратно помішуйте та тушкуйте, поки риба не стане м'якою та непрозорою, близько 10 хвилин. Приправте сіллю та свіжомеленим перцем до смаку.

Викладіть картопляне пюре на велику блюдо сервіровки або в окремі тарілки. Викладіть зверху суміш із риби та овочів. Подавайте негайно, поки страва гаряча.

Нагадаємо, дуже смачний і незвичайний салат на Різдво та Новий рік: рецепт із червоною рибою, овочами та локшиною

Раніше «hyser» повідомляв, який салат приготувати на Новий рік, щоб усі "ахнули": цей рецепт затьмарить "Олів'є", "Мімозу", "Шубу" та "Крабовий"

Як повідомляв «hyser», як приготувати ідеальний холодець без желатину: рецепт прозорої та чистої страви на будь-який стіл