Ключ до ідеального шашлику – не лише якість м'яса, а й магія відмінного маринаду.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТак, є фантастичний рецепт, який зробить ваш шашлик ніжним, соковитим та повним смаку. Секретний інгредієнт? Ківі! Цей фрукт пом'якшує м'ясо і додає чудову насолоду.
Інгредієнти:
1,5 кг свинини (або яловичини).
5 стиглих ківі.
1 ч. л. паприки.
2 ч. л. сушеного часнику.
200 г цибулі.
Сіль до смаку.
0,5 ч. л. мелений чорний перець.
0,5 ч. л. порошку перцю чилі.
Інструкції з приготування:
Для початку промийте свинину в холодній воді та обсушіть рушником. Наріжте її шматочками по 5-7 см. За бажання ви можете замінити свинину яловичиною.
Очистіть цибулю і розріжте її навпіл уздовж, потім наріжте тонкими півкільцями. Покладіть цибулю в миску і акуратно розімніть її руками, щоб випустити сік.
Очистіть ківі, промийте їх холодною водою, висушіть паперовим рушником і наріжте на шматочки завтовшки 0,5-1 см. Подрібніть ківі в блендері до однорідної маси або натріть на тертці, якщо у вас немає блендера.
Потім у невеликій мисці змішайте чорний, червоний перець чилі, паприку, сушений часник та сіль.
У великій мисці (переважно із пластику, скла або нержавіючої сталі) змішайте подрібнену цибулю, свинину (або яловичину) та ківі. Посипте зверху сумішшю спецій та ретельно перемішайте все руками.
Обов'язково ретельно вимісіть кожен шматок м'яса, щоб він рівномірно покрився маринадом. Злегка притисніть все, накрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште маринуватися шашлик на 30 хвилин.
Так, після маринування ваше м'ясо стане абсолютно ніжним і готовим до грилю чи багаття.
Нагадаємо, найсмачніша пісна страва: рецепт квасолі з копченою паприкою та яблуками – пальчики оближете
Раніше "hyser" повідомляв, повітряні ліниві вареники з сиром: рецепт з особливою добавкою, який все змінить
Як повідомляв "hyser", такий не купити в магазині: як приготувати найсмачніший домашній твердий сир, простий рецепт